Personale så nordkoreansk missiltest fra rutefly – men flyselskabet afviser at omlægge ruten

Flyselskabet Cathay Pacific Airways bekræfter, at deres ansatte observerede den nordkoreanske missiltest onsdag den 29. november.

Arkivfoto fra den 4. juli 2017 af en nordkoreansk missiltest. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Natten til onsdag fik kabinepersonalet om bord på et rutefly fra selskabet Cathay Pacific Airways sig en overraskelse, da de observerede den seneste nordkoreanske missiltest. Flere så missilet vende tilbage til atmosfæren, skriver BBC.

Flyet var på vej fra San Francisco til Hong Kong og befandt sig over Japan, da missilet blev affyret. Missilet, der er det nordkoreanske regimes hidtil kraftigste af slagsen, landede i japansk farvand og blev altså undervejs observeret af besætningen.

»Selvom flyet befandt sig langt fra hændelsen, rapporterede personalet det til den japanske flyvekontroltjeneste, som proceduren foreskriver,« siger en talsperson for flyselskabet til mediet South China Morning Post.

Hun fortæller yderligere, at flyselskabet holder nøje øje med situationen, men afviser umiddelbart, at missiltesten skulle give anledning til at ændre på ruten eller tage andre forholdsregler.

Ifølge South China Morning Post har flyselskabets administrerende direktør skrevet på et internt personalenetværk, at personalet på fly CX893 har rapporteret følgende:

»Vær opmærksom på, at vi har observeret DPRKs (Den Demokratiske Folkerepublik Nordkorea) missil springe i luften og falde fra hinanden nær vores nuværende position.«

Ifølge BBC har yderligere to sydkoreanske fly observeret missiltesten på vej mod Seoul fra destinationer i USA.

I modsætning til andre lande annoncerer Nordkorea hverken, hvornår eller hvor de har intention om at afprøve missiler. Derfor udgør de en potentiel risiko for flytrafikken i området.

Det har fået nogle flyselskaber til at tage nye forholdsregler i brug. Eksempelvis fik situationen i august Air France til at udvide den radius omkring Nordkorea, hvor de ikke tillader deres piloter at flyve.