Pentagon: Al-Qaedaleder Muhsin al-Fadhli dræbt i luftangreb

Den mangeårige leder i al-Qaeda og nøglefigur i den såkaldte Khorasan-gruppe blev dræbt i Syrien den 8. juli, siger amerikanerne.

Muhsin al-Fadhli på et udateret foto, som det amerikanske udenrigsministerium har stillet til rådighed. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Al-Qaedaleder Muhsin al-Fadhli var på vej i bil nær Sarmada i Syrien den 8. juli, da han blev dræbt af en amerikansk luftangreb. Det skriver Pentagon i en pressemeddelelse tirsdag.

Al-Fadhli var i mange år med i inderkredsen af al-Qaeda og nær fortrolig med Osama Bin Laden. Han skulle være en af de få betroede al-Qaeda-ledere, der på forhånd kendte til angrebet på World Trade Towers den 11. september 2001, siger Pentagontalsmand Jeff Davis.

 

I 2005 blev al-Fadhli nævnt i en tale af daværende præsident Bush som fremtrædende medlem af al-Qaeda og som forbundsfælle til Zarqawi, der blev dræbt i 2006

Sidste efterår var der spekulationer om, at han var blevet dræbt i et amerikansk luftangreb. Forlydenderne blev dog ikke bekræftet af Pentagon.

Al-Fadhli var leder af den såkaldte Khorasan-gruppen, der først sidste år dukkede op for alvor i medierne, og som har meldt sig under de sorte faner hos IS som allieret. Gruppen er navngivet efter det område i Irak, som mange af gruppens ledere i al-Qaeda kommer fra.

/Reuters