Pengemangel truer FNs nødhjælpsarbejde i Irak

FN risikerer at skulle lukke op mod 77 sundhedsklinikker i Irak, fordi organisationens nødhjælpsaktiviteter i landet er ved at løbe tør for penge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IRAK: FN kan blive tvunget til at skære i eller helt lukke op mod halvdelen af sine nødhjælpsaktiviteter i Irak, hvis ikke organisationen øjeblikkeligt får tilført flere midler. Det fortæller FNs humanitære koordinator i Irak, Lise Grande, til nyhedsbureauet Reuters.

Hun understreger, at et stigende antal irakere har brug for hjælp på grund af den humanitære krise, som Islamisk Stat (IS) har udløst.

En ny offensiv fra terrorbevægelsen i det vestlige Irak har fordrevet titusinder af mennesker i den forløbne måned, og det forventes, at endnu flere vil blive drevet på flugt, idet kampene intensiveres, når de irakiske sikkerhedsstyrker forsøger at genvinde tabt terræn.

»Vi ved, at den humanitære situation kun vil blive værre de næste par måneder. Lige nu er vores største problem finansieringen. Vi er ved at løbe tør for penge,« siger Lise Grande til Reuters.

Ifølge FN er hele 77 sundhedsklinikker i fare for at blive lukket ned i løbet af ??juni, hvis der ikke kommer flere penge.

Siden begyndelsen af sidste år er tre millioner mennesker blevet fordrevet i Irak, mens yderligere 1,5 millioner kan blive tvunget fra deres hjem frem mod udgangen af ??2015.

BNB/Reuters