Pence udsætter besøg i Mellemøsten efter Jerusalem-uro

Skattereformen skal på plads, inden USA's vicepræsident kan rejse til Egypten og Israel, siger Det Hvide Hus.

Palæstinensere træder på fotos af USA''s præsident, Donald Trump (t.v.), vicepræsident Mike Pence og den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, under en demonstration ved al-Quds University på Vestbredden. Scanpix/Hazem Bader Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA's vicepræsident, Mike Pence, udskyder sit planlagte besøg i Mellemøsten med tre dage.

Det meddeler Det Hvide Hus torsdag.

Årsagen er ifølge Pences stab, at Republikanernes store skattereform skal til afstemning i Senatet. Her ventes et tæt afstemning, og derfor kan vicepræsidentens stemme ende med at blive afgørende.

Kilder i Det Hvide Hus siger, at Pence formentlig vil rejse tirsdag i stedet for lørdag som oprindeligt planlagt.

Aftalerne er smuldret for Pence, og besøget i først Egypten og derpå Israel bliver kortere end ventet.

Religiøse og politiske ledere i Mellemøsten har afvist at møde Pence efter USA's beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Rådgivere tæt på den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, sagde tidligere i denne uge, at han ikke vil mødes med Pence.

Onsdag sagde Abbas, at Washington ikke længere har en rolle at spille i fredsprocessen mellem palæstinensere og israelere.

Præsident Donald Trumps kontroversielle beslutning om at anerkende Jerusalem som israelsk hovedstad medførte store protester i flere lande og voldsomme sammenstød mellem israelske sikkerhedsstyrker og palæstinensiske demonstranter.

Ifølge de ændrede rejseplaner skal Pence nu mødes med Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, onsdag i Kairo. Sisi har kritiseret USA's beslutning, men er samtidig en nær allieret.

En af Egyptens øverste religiøse leder, imam Ahmed al-Tayeb fra al-Azhar moskéen afviste i sidste uge, at han vil mødes med Pence.

Torsdag er Pence så i Israel, hvor han mødes med premierminister Benjamin Netanyahu.

Besøget i Israel slutter fredag med et møde med præsident Reuven Rivlin, hvorefter Pence sætter kurs mod Tyskland for at aflægge julebesøg hos de amerikanske soldater der.

/ritzau/AP