Pavenoverraskede 20 eks-prostituerede med besøg

Menneskesmugling i forbindelse med sexslaveri er en forbrydelse mod menneskeheden, siger pave Frans.

Arkivfoto: Pave Frans overraskede fredag 20 tidligere prostituerede, da han bankede på deres dør i Rom for at få en snak med dem. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAX ROSSI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pave Frans overraskede fredag 20 tidligere prostituerede, da han bankede på deres dør i Rom for at få en snak med dem.

Argentineren, som gentagne gange har betegnet menneskesmugling i forbindelse med prostitution som en forbrydelse mod menneskeheden, sad og talte i længere tid med gruppen af kvinder, hvoriblandt der var to kvinder fra Albanien, syv fra Nigeria og seks fra Rumænien samt en italiener, en tuneser og en ukrainer.

Kvinderne, som alle er omkring 30 år, bor på et katolsk beskyttelsescenter, efter at de er blevet reddet fra deres alfonser.

Den 79-årige pave lyttede i over en time til de tidligere sexslaver, som ifølge en meddelelse fra Vatikanet alle har været "udsat for alvorlig fysisk vold", og som nu lever under beskyttelse.

Besøget var en del af pavens "Nådens Fredage", hvor han på en fredag en gang om måneden gennemfører en ikke planlagt handling, der skal hjælpe personer i nød - overvejende i Rom og omegn.

I januar besøgte paven et plejehjem for ældre og stærkt invaliderede, mens han i februar besøgte et center for narkomaner. I marts var han på et flygtningecenter, inden han i april besøgte asylansøgere på den græske ø Lesbos.

Paven var i maj tre gange hos psykisk syge, og i juni besøgte han ældre og syge præster. I juli besøgte han syge børn i Krakow, efter at han havde bedt for ofrene for Holocaust i den nærliggende nazistiske dødslejr Auschwitz-Birkenau.

/ritzau/AFP