Paven samlede Israel og Palæstina i fredsbøn

Pave Frans holdt søndag aften fælles fredsbøn med præsidenterne fra Israel og det palæstinensiske selvstyre.

Pave Frans (til højre) havde søndag inviteret den palæstinensiske leder Mahmud Abbas (i midten) og den israelske præsident Shimon Peres (venstre) til en fælles fredsbøn i Vatikanstaten.  Fold sammen
Læs mere
Foto: FILIPPO MONTEFORTE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

VATIKANET: Søndag aften havde pave Frans inviteret præsidenterne fra de stridende parter Israel og det palæstinensiske selvstyre til fælles fredsbøn i Vatikanets have i Rom.

»At skabe fred kræver mod, meget mere end at føre krig. Det kræver mod at sige ja til at mødes og nej til konflikt, ja til dialog og nej til vold, ja til forhandlinger og nej til fjendskab, ja til respekt for aftaler og nej til provokationer, ja til oprigtighed og nej til dobbelthed. Alt dette kræver mod, styrke og udholdenhed,« sagde paven ifølge nyhedsbureauet Reuters i forbindelse med bønnen.

»Mit håb er, at dette møde markerer begyndelsen på en ny rejse, hvor vi søger de ting, der forener, så vi er i stand til at overvinde de ting, der skiller os,« tilføjede han.

Israels præsident, Shimon Peres, og præsidenten for det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas, hilste venligt på hinanden, da de ankom til seancen søndag aften.

Konflikten mellem israelerne og palæstinenserne er blusset op på det seneste, og inden fredsbønnen understregede arrangørerne, at der ikke skabes fred her og nu.

»Der er ingen, som narrer sig selv ved at påstå, at freden pludselig bryder ud i Det Hellige Land. Men muligheden for at standse op og trække vejret har længe været fraværende,« lød det ifølge Reuters fra Pierbattista Pizzaballa, en af kræfterne bag bønnen.