Paven fastholder nej til kondomer

Afrika ændrer ikke Pave Benedict XVIs bandlysning af kondomer. Aids skal løses med seksuel afholdenhed, mener han.

Foto: EPA, Scanpix.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pave Benedict XVI fastholder, at kondomer bør forbydes. Det gør han klart på sin første embedsrejse til Afrika, hvor han i denne uge besøger Cameroun og Angola.

Flere end 22 millioner mennesker i landene syd for Sahara er smittet med hiv. Og 1,5 millioner mennesker i regionen døde i 2007 som følge af sygdommen.

Ikke desto mindre mener paven, at uddeling af kondomer blot vil ’forværre problemet’, og at løsningen i stedet skal findes i en ’spirituel og menneskelig vækkelse og i venskab med dem, der lider’.

Kan se frem til protester
Pave Benedict har tidligere vakt vrede verden over med sine udtalelser om kondomer, og også denne gang kan han med stor sandsynlighed se frem til en bølge af protester i kølvandet på sin udmelding om kondomer.

En række organisationer arbejder nemlig på at begrænse omfanget af aids og hiv i Afrika, netop ved at uddele kondomer.

Ifølge Benedict har den katolske kirke har længe været i frontlinjen, når det gælder kampen mod HIV og omsorgen for hiv-smittede.

Paven ankom tirsdag til Camarouns hovedstad, Yaounde, og bliver i Cameroun indtil fredag, hvor han vil rejse videre til Angola.

Det forventes, at han i sine taler under sit besøg vil komme ind på, at aids-epidemien kan begrænses, hvis kontinentets unge holder sig til den katolske kirkes anbefalinger om sexuel afholdenhed.