Pave Frans til EU-lande: Åbn døren for flygtninge

Vi er nødt til at vise respekt for flygtningene, der strømmer til Europa, mener pave Frans. De lande, der ikke vil modtage flygtninge, må søge tilgivelse hos Gud, lyder det.

Foto: MAX ROSSI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

VATIKANET: Den katolske kirkes overhoved, pave Frans, blander sig nu i flygtningedebatten i Europa.

Han kritiserer de lande, der lukker døren for de trængte mennesker, der strømmer til Europa fra krig og uro i Afrika og Mellemøsten, skriver Reuters.

»Både personer, institutioner og lande, der lukker døren for de folk, der søger tryghed, må bede om tilgivelse hos Gud,« sagde pave Frans under onsdagens audiens.

Både Frankrig og Østrig har intensiveret grænsekontrollen for at sørge for, at flygtningene, der primært kommer op gennem Europa fra Italien og Grækenland, ikke kommer ind i deres lande. Det førte tirsdag til optøjer mellem fransk politi og en gruppe flygtninge, der nu er strandet i et ingenmandsland på grænsen mellem Italien og Frankrig.

Det er ikke rimeligt, mener pave Frans:

»Vores brødre og søstre søger tryghed langt væk hjemmefra. De søger et liv uden frygt,« sagde paven, og opfordrede til bønner om, at menneskelig værdighed altid vil blive respekteret.

Desuden peger han på, at det internationale samfund må arbejde sammen om at finde en løsning:

»Arbejd sammen effektivt for at forhindre de årsager, der er skyld i, at mennesker er nødt til at flygte.«

Italien er overbebyrdet, fordi der ankommer så mange flygtninge til italienske småøer i Middelhavet. Tirsdag blev Frankrig, Italien og Tyskland enige om, at man vil registrere de flygtninge, der ankommer til Europa, og sørge for, at de bliver mere ligelig fordelt i de forskellige europæiske lande.

Hvis deres asylansøgning så bliver afvist, vil man sammen sørge for, at de bliver sendt tilbage til deres hjemland.