Pave Frans opfordrer til fromhed og lidenskab

I sin årlige tale under julemessen advarede paven mod materialisme og opfordrede mennesker til at tænke over, hvem vi egentlig er.

Pave Francis holdt sin traditionelle julemesse i Sankt Peterskirken i Rom, og der var ca. 10.000 tilhørere. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en hæs stemme – paven havde haft en forkølelse tidligere på ugen – advarede pave Frans de godt 1,2 milliarder katolikker mod julens materialisme, som han sagde kunne forgifte sindene. Han sagde, at det var nødvendigt med seriøsitet i en verden, som var besat af forbrugerisme, livsnydelse, rigdom og ekstravagant livsførelse.

Pave Frans holdt sin traditionelle julemesse i Sankt Peterskirken i Rom, og der var ca. 10.000 tilhørere. Paven understregede, at julen giver mulighed for atter at opdage »hvem vi egentlig er«. Han bad de tilstedeværende om at vise samme nøjsomhed som Jesus, der var født i fattigdom på trods af sin guddommelighed.

Pave Frans sagde: »Dette Jesus-barn inspirerer os til at opføre os anstændigt, det vil sige simpelt, balanceret, konsistent, i stand til at se og gøre, hvad der er essentielt.« Og han fortsatte med at fordømme den ligegyldighedens kultur, som ofte bliver rå og ufølsom. I stedet for skal vore liv være helliget fromhed og fyldt med empati, lidenskab og tilgivelse, sagde paven.

BBC News bemærker, at sikkerheden var skærpet, og at politiet havde kontrolposter omkring Vatikanet. Enhver, der ville ind i kirken, skulle passere en metaldetektor. Paven er nu 79 år, men bortset fra hæsheden syntes han at være i fin form.