Passagerfly styrtet i havet

Flyet fra Ethiopian Airlines med 85 passagerer om bord er styrtet ned kort tid efter afgang Beirut.

Helikoptere og FN's flådestyrke leder efter overlevende i havet ud for Beirut. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAMAL SAIDI

Et fly med 85 passagerer om bord er styrtet ned i Middelhavet kort tid efter det lettede fra lufthavnen i Beirut tidligt mandag.

Flyet, der tilhører Ethiopian Airlines, forsvandt fra radaren cirka fem minutter efter, at det lettede, siger kilder fra lufthavnen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er endnu ingen forlydender om passagerernes skæbne, men det må formodes, at de fleste er omkommet.

Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa er flyet styrtet ned i et område tæt på landsbyen Na'ameh, der ligger godt 20 kilometer syd for den libanesiske hovedstad, Beirut.

- Ulykkesstedet er blevet lokaliseret tre og en halv kilometer vest for landsbyen Na'ameh, siger Libanons transportminister, Ghazi al-Aridi.

Han tilføjer, at eftersøgnings- og redningsfolk er på vej til nedstyrtningsstedet, men at det endnu er for tidligt at sige noget om ulykkesårsagen.

Lufthavnsmyndighederne siger til dpa, at dårlige vejrforhold kan have bidraget til flyets nedstyrtning.

Beboere i området har ifølge Reuters set et brændende fly styrte ned.

Flyet er ifølge forlydender af typen Boeing 737, rapporterer Reuters.

Cirka 50 af flyets passagerer er libanesiske statsborgere og hovedparten af de resterende er ethiopere. Derudover skulle kabinepersonalet tælle syv medlemmer.

Flyet lettede kort tid efter den planlagte afgang klokken 1.10. Maskinen skulle være ankommet fra Addis Ababa tidligere mandag nat.

/ritzau/Reuters