Passagerfly sætter ny verdensrekord på vej over Atlanten

Et British Airways fly gennemførte natten til søndag den hurtigste flyvning mellem New York og London nogensinde foretaget af et subsonisk fly.

 
Et Boeing 747 fly fra British Airways har sat ny verdensrekord over Atlanten. Video: CNN Fold sammen
Læs mere

Da passagererne på et British Airways fly fra New York søndag morgen landede i lufthavnen i Heathrow, London, kunne de slå øjnene op til en verdensrekord.

Det britiske flyselskab havde nemlig formået at fragte sine passagerer over atlanten næsten to timer hurtigere end planlagt.

Ifølge Flightradar24 gennemførte British Airways flyet turen over Atlanten på blot fire timer og 56 minutter – den hurtigste registrerede transatlantiske flyvning nogensinde foretaget af et subsonisk fly. Det skriver CNN.

Den tidligere rekord tilhørte Norwegian, der i 2018 gennemført en flyvning fra New York til London på 5 timer og 13 minutter.

Ifølge Flightradar24 er den gennemsnitlige rejsetid med fly over atlanten seks timer og 13 minutter.

Der er dog en særlig grund til at flyet – et Boeing 747 – kunne gennemføre turen på rekordfart, og det er selvsamme grund til at du sikkert har været ude at binde et reb på havetrampolinen eller andre løse genstande i din have i dag; nemlig stormen, der i disse timer raser over Danmark.

Flyet blev på sin vej båret frem af stormen, der var på vej i samme retning for at ramme de britiske øer, og flyet nåede undervejs en topfart på 1.327 kilometer i timen. Det er teknisk set hurtigere end lydens hastighed, men fordi flyet blev båret frem af en storm, har det ikke kunnet bryde lydmuren og stadig været væsentlig langsommere end lydens hastighed set i forhold til luften omkring flyet.

To andre fly slog samme nat Norwegians gamle rekord – et Virgin Atlantic fly, der var blot ét minut langsommere end flyet fra British Airways, og et Virgin Atlantic fly, der var tre minutter langsommere end British Airways.

Det hurtigste passagerfly, der nogensinde har gennemført turen over Atlanten er stadig British Airways Concorde, der som bekendt var et supersonisk fly. Den for længst pensionerede flytype gennemførte i 1996 turen fra New York til London på 2 timer og 52 minutter og 59 sekunder.