Passagerfly med 295 om bord styrtet ned i Ukraine

Et malaysisk passagerfly er ifølge en rådgiver for Ukraines indenrigsminister blevet skudt ned af et missil. Mere end 300 meldes omkommet.

Et blik over resterne af Malaysia-flyet, som er styrtet ned i Ukraine nær byen Donetsk og den russiske grænse. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAXIM ZMEYEV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et malaysisk passagerfly er styrtet ned i Ukraine ved byen Donetsk nær den russiske grænse. Det skriver nyhedsbureauet Interfax ifølge Reuters.

Ifølge Reuters melder Interfax samtidig, at mere end 300 mennesker er omkommet, herunder 23 amerikanere. Tallene er ikke bekræftet fra officiel hånd. Det er endnu uvist, om der var danskere om bord på flyet.

Der var angiveligt tale om et Boeing 777-fly med 280 passagerer og 15 besætningsmedlemmer om bord.

Flyselskabet Malaysia Airlines bekræfter også i en pressemeddelese, at flyet MH17 er styrtet ned. Tidligere kunne man kun bekræfte, at man havde mistet kontakten til flyet.

Reuters skriver samtidig, at flyet ifølge en rådgiver for Ukraines indenrigsminister er blevet skudt ned af et såkaldt jord-til-luft-missil. Rådgiveren oplyser desuden, at alle ombord er omkommet ved styrtet.

Styrtet er sket i det område, hvor den ukrainske hær kæmper mod prorussiske separatister.

Ifølge Berlingskes korrespondent Simon Kruse afviser de russiske oprørere, at de har med nedskudningen at gøre.

Ifølge Reuters fløj flyet i ti kilometers højde over det østlige Ukraine, da det angiveligt blev skudt ned. På Twitter og YouTube er flere videoer af et rygende flyvrag i Donetsk-området lagt ud, men deres ægthed er endnu ikke blevet bekræftet.

Flyet var tidligere på dagen lettet fra Amsterdam med kurs mod den malaysiske hovedstad, Kuala Lumpur.

Nedenstående klip er blevet lagt op på Youtube af pressetjenesten hos den ukrainske såkaldte 'Euromaidan'-bevægelse, der var med til at starte protesterne i Kiev. Videoerne er ikke bekræftet.