Nyhedsvarsel
Internationalt

Passagerfly forsvundet med 162 personer om bord

Et passagerfly er forsvundet på vej til Singapore. Eftersøgning i gang.

Luftfartskontrollen i Jakarta har søndag morgen mistet kontakten til et passagerfly på vej fra Indonesien til Singapore. Det bekræfter flyselskabet AirAsia. Fold sammen
Læs mere
Foto: LAURENT FIEVET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

INDONESIEN: Luftfartskontrollen i Jakarta har søndag morgen mistet kontakten til et passagerfly på vej fra Indonesien til Singapore. Det bekræfter flyselskabet AirAsia.

»AirAsia Indonesia må med beklagelse bekræfte, at kontakten er mistet til QZ8501 fra Surabaya til Singapore,« skriver flyselskabet i en officiel erklæring.

Flyet, et Airbus A320-200, lettede fra lufthavnen i Surabaya tidligt søndag morgen lokal tid og var på vej til Changi Lufthavn i Singapore, da kontakten ophørte.

Efterforskning i gang

AirAsia har oprettet et krisecenter for pårørende til passagerer og besætningsmedlemmer og oplyser, at det er ved at blive efterforsket, hvad der skete, da kontakten ophørte.

Tårevædede pårørende har allerede indfundet sig i lufthavnen i Singapore, hvor flyet efter planen skulle være landet klokken 8.30 lokal tid.

»På nuværende tidspunkt er en eftersøgnings- og redningsoperation i gang, og AirAsia samarbejder fuldt og assisterer redningstjenesten,« oplyser flyselskabet.

Usædvanlig rute

Sidste kontakt mellem flyet og luftfartskontrollen var klokken 6.17 lokal tid, oplyser de civile luftfartsmyndigheder i Singapore i en officiel erklæring.

En embedsmand fra Indonesiens transportministerium ved navn Hadi Mustofa oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at flyets piloter anmodede kontroltårnet om at få lov til at flyve »en usædvanlig rute«, før kontakten ophørte. Ifølge lokale medier anmodede flyet muligvis om øge sin højde på grund af dårligt vejr.

Lederen af den indonesiske redningsoperation oplyser ifølge The Sydney Morning Herald, at de øvrige lufthavne i området er blevet kontaktet, men at der ikke er nogen meldinger om, at flyet er blevet omdirigeret til en anden lufthavn.

Primært indonesere om bord

Ifølge en anden embedsmand fra transportministeriet i Indonesien er der 155 personer om bord på flyet. Det er endnu uklart, om tallet både dækker over passagerer og besætningsmedlemmer.

Pårørende græder i Juanda lufthavn i Surabaya, hvor de venter på nyt om det forsvundne fly. Fold sammen
Læs mere
Foto: FULLY HANDOKO.

149 af dem skal være indonesere. Derudover skal der være en brite, tre koreanere, en fra Singapore og en fra Malaysia på flyet.

Derudover var der ifølge de foreløbige oplysninger syv besætningsmedlemmer på flyet.

»På nuværende tidspunkt har vi desværre ikke yderligere information angående status på passagerer og besætningsmedlemmer om bord, men vi vil holde alle parter informeret, når information bliver tilgængelig,« oplyser AirAsia.

De sidste signaler fra det Airbus A320-200-fly, der søndag er forsvundet under en flyvning fra den indonesiske by Surabaya til Singapore, blev sendt ud for kysten til den indonesiske del af Borneo. Tavle fra Changi lufthavn i Singapore. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDGAR SU.