Paris-terrorist var asylansøger i Tyskland

Terroristen, der i sidste uge angreb franske politibetjente, kom fra et tysk asylcenter, hvor han er set med Islamisk Stat-fane. I 2014 udsatte han en kvinde for seksuelle krænkelser på et diskotek i Køln.

Foto: LKA / POLICE NRW / HANDOUT. Et billede af Walid Salihi gjort tilgængeligt af tysk politi.
Læs mere
Fold sammen

En dybt kriminel asylansøger, der i december forsvandt fra et tysk asylcenter og kort efter dukkede op i Paris for at slå uskyldige betjente ihjel for Islamisk Stat.

Sådan lyder det om den terrorist, der i sidste uge blev skudt og dræbt i Paris efter et angreb på franske politibetjente på årsdagen for terrorangrebet på satirebladet Charlie Hebdo.

Ifølge den tyske avis Die Welt, der citerer kilder i den tyske efterretningstjeneste, hedder terroristen Walid Salihi og kom første gang til Tyskland i 2013 efter flere års ulovligt ophold i Frankrig.

Under opholdet i Tyskland har Salihi været mistænkt for både narkohandel, overtrædelse af våbenlovgivningen og for seksuelle krænkelser af en kvinde på et diskotek i Køln i 2014. Tre gange har han afsonet domme i tyske fængsler, blandt andet for vold mod en hjemløs mand.

I august i år søgte han om asyl på et asylcenter i Recklingshausen. Ifølge magasinet Spiegel har han i september poseret med en fane med Islamisk Stats logo i asylcenteret. I december forsvandt han sporløst fra asylcenteret. Myndighederne vurderer, at han var alene om at planlægge og udføre angrebet i Paris.

Ifølge avisen Welt am Sonntag har manden under sit ophold i Tyskland identificeret sig som både syrisk, marrokansk og georgisk statsborger. Tysk kriminalpoliti har Salihi opereret med mindst syv forskellige identiteter. Tyske efterforskere arbejder i øjeblikket på højtryk for at fastslå hans sande identitet.

De seneste oplysninger om Salihi føjer sig til længere tids kritik af den mangelfulde registrering af asylansøgere i Tyskland. Efter overgrebene i Køln har den tyske regering annonceret planer om at stramme reglerne for udvisning af kriminelle asylansøgere.