Paris-terrorist hævder at være IS-medlem i ny video

En af de dræbte gidseltagere, der står bag de seneste dages terrorhandlinger i Paris, hævder i en video at være medlem af terrorgruppen Islamisk Stat. Samtidig har fransk politi løsladt yderligere fem anholdte personer.

En mand, der hævdes at være Amedy Coulibaly, fremgår i en video, som florerer på islamistiske sociale fora. Screendump. Fold sammen
Læs mere
Foto: -

En af gerningsmændene bag de seneste dages terrorhandlinger i Frankrig hævder i en ny video at være medlem af terrorgruppen Islamisk Stat (IS). Det rapporterer Sky News.

Der er tale om Amedy Coulibaly, der stod bag drabet på en politikvinde torsdag og gidseltagningen i et jødisk supermarked i Paris fredag, som endte med, at han selv og fire gidsler blev dræbt.

Sky News har offentliggjort et billede fra videoen, hvor Amedy Coulibaly kigger direkte ind i kameraet med Islamisk Stats flag hængende på et lagen i baggrunden. På videoen er der ifølge Sky News lagt tekst ind over billedet, hvor der står, at Amedy Coulibaly er gerningsmanden bag drabet på politikvinden og gidseltagningen i det jødiske supermarked.

Samtidig meddeler talskvinden for Paris’ statsanklager, Francois Molins, at fem af de personer, der er blevet anholdt i forbindelse med terrorhandlingerne i Paris, er blevet løsladt. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge Fox News.

Fransk politi har i de seneste dage anholdt flere familiemedlemmer til de to brødre Chérif og Said Kouachi, der stod bag onsdagens terrorangreb på satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 12 personer mistede livet.

Lørdag kom det frem, at den 18-årige svoger til den ene af brødrene er blevet løsladt, og nu er yderligere fem personer blevet sat på fri fod. Det er uvist, hvor mange der stadig bliver tilbageholdt.

Samtidig jagter politiet fortsat den 26-årige Hayat Boumeddiene, der er kæreste eller ekskæreste til Amedy Coulibaly. Hun menes at have forbindelse til terrorhandlingerne.