Palin og Letterman i sex-strid

Han fortæller nogle smagløse vittigheder, hun hidser sig op, han giver en otte-minutter lang undskyldning på sit show, og hun hidser sig endnu mere op. En uge i Sarah Palin og David Lettermans liv.

SANTA FE: Sarah Palin har det akkurat som hyler-brevene i Harry Potter: Uanset hvad og hvor - så trækker hun al opmærksomheden til sig.

Den politiske dagsorden i USA havde såmænd alvorlige emner nok i den forgangne uge, bl.a. højreterror og valg i Libanon og Iran, men alligevel formåede Sarah Palin – med hjælp fra komikeren David Letterman – at stjæle rampelyset.
Hvordan?

Tøjtet stewardesselook
Det begyndte med et par smagløse vittigheder. Sarah Palin og hendes families var i New York for at deltage i en række politiske arrangementer, og Palin-familien tog også en aften fri for at overvære en baseballkamp.

David Lettermann kunne ikke dy sig.

Han udtænkte en hitliste over de ti højdepunkter fra Palin-familiens besøg, og ét af dem var ny-indkøb af makeup, så Sarah Palin kunne understrege sit »tøjtede stewardesselook«.

Et andet højdepunkt var baseballkampen, hvor alt forløb gnidningsløst ind til en pause i slutningen af kampen, hvor baseballstjernen Alex Rodriquez »gjorde Palins datter tyk,« sagde Letterman.

Ikke Willow - men Bristol
Sjovt? Ikke rigtigt, og det syntes Sarah Palin bestemt heller ikke. Hun udsendte en rasende pressemeddelelse, det samme gjorde hendes mand, hun stillede op til interview, Letterman sagde undskyld, Palin afviste hans undskyldning, og fredag morgen var hun amerikansk morgen-TV med en bandbulle mod komikeren.

Palin sagde bl.a., at det var »perverteret,« at Letterman gjorde grin med, at hendes 14-årige datter Willow havde sex med en baseballstjerne.

Letterman svarede, at vittigheden ikke sigtede på 14-årige Willow, men derimod på 18-årige Bristol Palin, hvis graviditet var en af sidste års store tabloidnyheder. Bristol turnerer også USA og magasinforsiderne rundt og fortæller om sin teenage-graviditet.

Jeg er skyldig i dårlig smag
Det gør ikke vittigheden mere sofistikeret, erkendte Letterman i en otte-minutter lang mea culpa på sit show, men det gør den lidt mindre lummer.

»Jeg erkender, at vittighederne var stygge. De var lige på grænsen ... men det var ikke vittigheder om en 14-årig datter. Jeg ville aldrig, aldrig nogensinde fortælle vittigheder om voldtægt eller sex med en 14-årig pige. Er jeg skyld i dårlig smag? Ja. Antydede jeg, at det var okay for hendes 14-årige datter at have promiskuiøs sex? Nej.«

Og der kunne den så slutte, men Palin har svært ved at slutte, når hun er foran - og hun fortsatte striden. Hun indikerede, at Letterman var en gammel, sikkert pædofil, gris.

»Willow skal nok i fremtiden holde sig væk fra David Letterman,« sagde hun .
Hvad mener du med det, spurgte værten på morgen-TV.

»Du kan lægge i det, hvad du vil,« svarede Palin.

Stridigheder skaber Palins karriere
Fra hver sit politiske hjørne vejede analytikerne ind.

»Det er arven fra Obama-kampagnen. Det er fortsættelsen af det karaktermord, som han indledte i valgkampen,« sagde den konservative S.E. Cupp, mens den demokratiske Margaret Carlsson fastslog, at Sarah Palin simpelt hen ikke kan ånde uden at være involveret i en hidsig strid.

»Det er den slags stridigheder, der har skabt hendes politiske karriere,« sagde hun.

Om vittighederne har skadet David Letterman?

Ikke det mindste. Han er for første gang i mands minde blevet den mest sete af TV-komikerne.