Palin: Naturligvis støtter vi Nordkorea

Sarah Palin har på ny gjort sig uheldigt bemærket i amerikanske medier.

Sarah Palin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eric Thayer

Den amerikanske republikanske politiker Sarah Palin har i USA’s mest lyttede radioprogram, Glenn Beck’s Show, sagt, at USA skal stå sammen med sine nordkoreanske allierede.

I programmet siger intervieweren, Glenn Beck, at Sarah Palin jo vil forsøge at blive sit partis præsidentkandidat ved præsidentvalget i 2012 og spørger hende så, hvordan hun som præsident ville tackle spændingerne på den koreanske halvø.

Hertil svarer Sarah Palin:

- Øh Nordkorea, det stammer fra et større problem, når vi alle sidder og spørger 'Åh nej, hvad skal vi gøre’, og vi ikke har tillid til, at Det Hvide Hus lancerer en politik, som stærkt nok sanktionerer, hvad det er Nordkorea vil gøre. Så der er tale om et større billede som helt klart skræmmer mig i forhold til vores nationale sikkerhedspolitik. Men naturligvis skal vi stå sammen med vores nordkoreanske allierede. Det er vi forpligtet til af traktaten ....

Her afbryder intervieweren og siger: Sydkoreanske.

Og Palin fortsætter:

- Ja, vi er også bundet af forsigtighed til at stå sammen med vores sydkoreanske allierede, ja.

Det var en fortalelse, men en af de fortalelser som den republikanske politiker er kendt for. Hun har ry for ikke at have styr på historisk fakta og for at opfinde ord.

I John Heilemann og Mark Halperin's bog, ’Game Chance’ om præsidentvalget i 2008, skildres Palin som en farligt uvidende kandidat til vicepræsident-posten, som ikke forstod, at Korea var blev delt.

Anonyme kilder, som formodes at være en del af præsidentkandidat John McCain’s stab, har sagt til bogens forfattere, at Palins viden var begrænset.

I bogen står der:

’Hun vidste ingenting. Vi var nødt til at gennemgå første og anden verdenskrig med hende og den kolde krig. Hun vidste ikke, at der var forskel på Nord- og Sydkorea. Hun blev ved med at fastholde, at Irak stod bag terrorangrebet 11. september, og da hendes søn skulle sendes afsted til Irak, kunne hun ikke beskrive, hvem vi kæmpede imod.'

Glenn Beck-showet er en del af det konservative Fox News og USA's mest lyttede radioprogram.