Palin lancerer ny idé

Hun har forladt guvernørposten, men ikke politik. Nu vil hun samle andre politikere – måske endda demokrater.

Foto: Scanpix

Republikaneren Sarah Palin overraskede de fleste, da hun først på måneden annoncerede, at hun forlader guvernørposten i Alaska med udgangen af juli. Halvandet år før tid.

Hvorvidt hun, som spekulationerne gik på, vil samle krudt til at stille op som USAs næste præsident i 2012 bekræfter hun stadig ikke, men nu fortæller den tidligere vicepræsidentkandidat til The Washington Times, at hun, udover at finde tid til at skrive en bog, vil styrke en til-højre-for-midten koalition og føre landsdækkende kampagne for andre politikere.

Endda gerne demokrater, som deler hendes syn på mindre statsstyring, styrket forsvar og energiuafhængighed, siger hun overraskende i interviewet.

- Jeg vil rejse rundt på vegne af kandidater, som tror på de rette ting, uanset deres parti eller sammenslutning, siger hun.

I begyndelsen af august skal hun holde tale ved en republikansk kvindekonference, hvor pressen ikke er inviteret. Talen skal holdes i en gammel flyhangar, hvor der står en gammel model af præsidentflyet Air Force One. Dette valg af sted får flere medier til at spekulere i hendes pludselige exit fra guvernørposten og summe om, at hun vil gå efter at blive Barack Obamas efterfølger i Det Hvide Hus.