Palin dropper præsidentposten

Sarah Palin sætter en stopper for flere års spekulationer. Hun stiller ikke op til USA's præsidentvalg i 2012.

Alaskas tidligere guvernør vil nu bruge sin energi på at hjælpe andre kandidater med at vinde den republikanske nominering. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM YOUNG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sarah Palin sætter en stopper for flere års spekulationer. Hun stiller ikke op til USA's præsidentvalg i 2012.

Den republikanske politiker Sarah Palin skriver i et brev til sine støtter, at hun ikke stiller op til USA's præsidentvalg i 2012.

På det seneste har Palin sendt indtil flere signaler, der tydede på, at hun ikke ville stille op, men det er først nu, at hun definitivt afliver rygterne om sit kandidatur. Palin angiver sin familie som årsag til, at hun ikke stiller op.

- Min familie er førsteprioritet, skriver hun.

- Efter mange bønner og seriøse overvejelser har jeg besluttet, at jeg ikke vil søge at vinde den republikanske nominering som præsident for USA, siger Palin.

Den 47-årige politiker er særligt populær hos det såkaldte Tea Party, der er en særligt konservativ fraktion hos Det Republikanske Parti. Palin skriver i sit brev, at hun nu vil bruge sin energi på at hjælpe andre kandidater med at vinde den republikanske nominering.

- I de kommende uger vil jeg hjælpe med at koordinere strategier, der kan hjælpe med at erstatte præsidenten, genindtage Senatet og bevare magten i Repræsentanternes Hus, skriver hun.

Palin har gennem de seneste måneder turneret flere af USA's svingstater og besøgt nogle af de stater, hvor nomineringskapløbets skydes i gang. Det har føjet til rygterne om hendes ambitioner i forhold til præsidentembedet.

Aldrig seriøs kandidat

Ifølge USA-ekspert Mads Fuglede var Sarah Palin imidlertid aldrig en seriøs kandidat til præsidentvalgkampen.

- Hun har aldrig gjort noget for at skabe den kampagneskab eller ansætte de folk, der skal være der til at føre valgkamp i delstatsvalgene, siger han.

- Det kræver ofte fire års forberedelse, for det er ikke noget, som man bare hopper ind i. Og slet ikke mod en kandidat som Barack Obama, som er så velorganiserede, siger han.

Ikke savnet

Udmeldingen om, at hun ikke har tænkt sig at stille op, vil formodentlig glæde eliten i Det Republikanske Parti.

- Ingen i Det Republikanske Parti har opfattet hende som en kandidat, men man har ikke turde bede hende om at holde hende igen med hendes ytring, fordi hun simpelthen var for magtfuld, siger han.