Palæstinensisk teenager brænder sig selv ihjel

En 18-årig palæstinenser er død, efter at han satte ild til sig selv i protest mod fattigdom i Gazastriben.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ung mand fra Gazastriben har mistet livet, efter at han torsdag hældte benzin udover sig selv og derefter tændte ild. Selvmordet var tilsyneladende en protest mod den massive fattigdom, der eksisterer i Gaza.

Den 18-årige Ehab Abu Nada forlod sit hjem torsdag morgen efter et skænderi med sin far, som havde opfordret ham til at finde et arbejde, så familien kunne købe mad. Det skriver Reuters.

Ehab Abu Nada troppede i frustration op på det lokale Shifa-hospital, hvor han hældte benzin udover sig selv og efterfølgende tændte ild til sig selv inde på hospitalet. Lægerne kunne imidlertid ikke redde ham, og søndag blev Ehab Abu Nada erklæret død.

- Han gik ud for at lede efter arbejde og kom ikke tilbage. Mit hjerte blev knust, siger den 18-åriges far til en lokal radiostation.

FN offentliggjorde i sidste uge en rapport, der viser, at 40 procent af Gazas 1,6 millioner beboere lever i fattigdom, og 80 procent af indbyggerne er afhængige af hjælp udefra. Samtidig er næsten 30 procent arbejdsløse i Gazastriben, som reelt er afskåret fra omverden som følge af en økonomisk blokade, der opretholdes af Israel.

- Vi lever under forfærdelige forhold. Vi bor i et lejet hus, og jeg har dårligt nok råd til huslejen, siger faderen til Ehab Abu Nada.