Palæstinensisk leder opfordrer til fredssnak efter blodig dag i Gaza

Efter drabet på en fireårig israeler fredag har Israel indledt flere luftangreb og dræbt otte. Nu opfordrer den palæstinensiske leder til, at fredsforhandlingerne genoptages.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

GAZA: Præsidenten for det palæstinensiske selvstyre, PLO, Mahmoud Abbas, opfordrer nu til, at fredsforhandlingerne mellem Hamas og Israel genoptages i Cairo.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Mit vigtigste mål er at få genoptaget fredsforhandlingerne i Egypten så hurtigt som muligt for at undgå yderligere civile tab,« siger Mahmoud Abbas efter et møde med den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, ifølge Reuters.

Udmeldingen kommer på en lørdag med intense angreb, og otte palæstinensere meldes omkommet, efter at Israel orkestrerede en række luftangreb som gengældelse for drabet på et fire år gammelt israelsk barn fredag.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, lovede, at Hamas ville betale »en høj pris« for drabet, og det israelske militær melder, at det har bombet tyve mål rundt omkring det Hamas-dominerede område i Gaza lørdag, skriver Reuters.

De seneste fredsforhandlinger brød sammen tirsdag, da Hamas og Israel fortsat ikke kan blive enige om centrale punkter i en fredsaftale.

Konflikten kører på sjette uge, og 2.079 palæstinensere meldes dræbt, mens tabet på den israelske side er 68. Tusindvis af hjem er blevet ødelagt i det tætbefolkede Gaza, og mere end 50.000 palæstinensere er på flugt.