Palæstinensere skyder raketter mod Israel

Israels raketskjold kom endnu en gang i aktion torsdag morgen.

Raketterne, der torsdag morgen havde kurs mod den israelske by Ashkelon, blev også opfanget af Iron Domes radarsystemer, og dets missiler skød derefter alle raketterne fra Gaza ned. Billedet her er fra Gaza City, 16. januar 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMMED SALEM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Fem raketter blev i de tidlige morgentimer affyret mod Israel fra Gazastriben, hvor den islamistiske Hamas-bevægelse regerer, skriver Reuters.

Israel, der med jævne mellemrum bliver beskudt med for det meste hjemmelavede raketter fra Gaza og sjældnere fra Libanon, har for at beskytte sine byer opstillet et »raketskjold« kaldet Iron Dome, der består af små radarstyrede missiler, som i langt de fleste tilfælde formår at opspore og skyde de indkomne raketter ned.

Raketterne, der torsdag morgen havde kurs mod den israelske by Ashkelon, blev også opfanget af Iron Domes radarsystemer, og dets missiler skød derefter alle raketterne fra Gaza ned.

Ashkelon har 125.000 indbyggere og ligger blot 12 kilometer fra Gaza, hvilket har gjort den til et af de hyppigste mål for palæstinensiske raketangreb.

Ingen gruppe har taget skylden for angrebet, men Israel holder Hamas ansvarlig og rettede efter raketangrebet et luftangreb mod det, som palæstinensiske sikkerhedskilder betegner som to Hamaslejre.

Fem blev såret ved det angreb.