Palæstinensere afviser at deltage i Trumps mellemøst-møde

Den palæstinensiske ledelse er ikke blevet konsulteret om det økonomiske møde, USA har indkaldt til i juni.

Trumps svigersøn Jared Kushner har fået til opgave at udarbejde USA's nye fredsplan, som der på forhånd ikke er meget tiltro til fra palæstinensisk side. Her taler Kushner ved åbningen af USA's ambassade, der blev flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem i maj 2018 - et træk der vakte stor vrede blandt palæstinenserne. Menahem Kahana/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Der bliver ingen palæstinensisk deltagelse i det økonomiske møde, USA har indkaldt til i næste måned.

Det siger den palæstinensiske socialminister, Ahmed Majdalani, mandag.

»Enhver palæstinenser, der kunne tænkes at deltage, vil ikke være andet end en kollaboratør for amerikanere og israelere,« siger ministeren.

Tidligere mandag meddelte Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation, PLO, at den ikke er blevet konsulteret om mødet, der skal føre til investeringer i de palæstinensiske områder.

»Vi har ikke givet nogen part mandat til at forhandle på vores vegne, skriver PLO's generalsekretær, Saeb Erekat, i en meddelelse,« skriver nyhedsbureauet AFP.

Palæstinenserne har boykottet USA's regering, siden præsident Donald Trump i december 2017 anerkendte Jerusalem som Israels hovedstad.

Dermed brød han med årtiers politik på området.

Trump har desuden fjernet hele den amerikanske økonomiske støtte til palæstinenserne, som varetages af FN.

Trump-regeringen har længe varslet, at der er en fredsplan for Mellemøsten på vej. Den vil muligvis blive offentliggjort allerede i næste måned.

Det er Trumps svigersøn Jared Kushner, der er hovedarkitekt bag planen.

Det økonomiske møde, som USA har indkaldt til i Bahrain 25. til 26. juni, skal opmuntre til investeringer i de palæstinensiske områder.

Investeringerne skal fungere i forbindelse med den kommende amerikanske fredsplan, oplyste Det Hvide Hus søndag.

/ritzau/Reuters