Palæstinenser med muligt bombebælte skudt på Vestbredden

To er dræbt og flere alvorligt såret efter en dag med voldsomme sammenstød på Vestbredden og i Gazastriben.

Palæstinensiske ambulancefolk bærer den sårede palæstinenser, som er iført noget der ligner et bombebælte, ind i en ambulance. Manden døde senere af sine skudsår. Scanpix/Oren Ziv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ramallah. To palæstinensere meldes dræbt i Gazastriben, mens der også på Vestbredden var voldsomme uroligheder fredag.

Tæt på Ramallah på Vestbredden blev en palæstinensisk mand skudt af israelske grænsevagter, da han angreb dem. Han var iført noget, der ifølge israelsk politi lignede et bombebælte.

Politiet "undersøger meldinger om, at den mistænkte havde en sprængladning eller en falsk sprængladning", oplyser den israelske polititalsmand Micky Rosenfeld.

Han tilføjer, at den palæstinensiske mand stak en israelsk politimand to gange, inden han blev skudt. Palæstinenseren blev bragt på hospitalet i Hebron, hvor han meldes i kritisk tilstand.

Der er ikke umiddelbart oplysninger om den israelske grænsevagts tilstand.

På grænsen mellem Gazastriben og Israel er to palæstinensere dræbt, efter de blev ramt af skud under sammenstød med israelske sikkerhedsstyrker.

Det meddeler det palæstinensiske sundhedsministerium.

Over 40 andre palæstinensere meldes såret af skud fra israelske styrker, skriver Reuters. Der er både skudt med gummikugler og skarpe skud.

Fem af de sårede i Gazastriben meldes i kritisk tilstand, skriver nyhedsbureauet dpa. I Ramallah er der meldinger om to alvorligt sårede palæstinensere som følge af fredagens sammenstød.

Urolighederne begyndte, efter den amerikanske præsident, Donald Trump, i en tale i sidste uge sagde, at USA anerkender Jerusalem som Israels hovedstad.

Det har bragt sindene i kog i de palæstinensiske områder, hvor man ønsker Østjerusalem som hovedstad i en fremtidig palæstinensisk stat.

De fleste andre lande i verden følger den linje, at Jerusalems status skal afklares gennem forhandlinger mellem israelere og palæstinensere.

Ifølge israelsk militær deltog omkring 2500 palæstinensere i fredagens optøjer på Vestbredden.

I Gaza demonstrerede omkring 3500 palæstinensere langs grænsen til Israel, oplyser militæret til Reuters.

/ritzau/AFP