Palæstinenser knivstikker to israelske sikkerhedsvagter

En palæstinenser er blevet skudt og dræbt på Vestbredden efter at han havde stukket to israelske vagter ned.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jerusalem: To sikkerhedsvagter er torsdag blevet stukket ned af en palæstinenser i en industripark på Vestbredden i Israel. Det oplyser det israelske politi ifølge nyhedsbureauet AFP.

Gerningsmanden blev skudt og dræbt af de to ofre, som slap fra angrebet med livet i behold. De er begge israelske sikkerhedsvagter.

Sikkerhedsvagterne er ved bevidsthed og modtager lægehjælp på gerningsstedet. Når de er parate, skal de overføres til et hospital i nærheden. Det skriver den israelske avis Haaretz.

Onsdag blev to israelere dræbt i et lignende angreb ved Jaffa Gate i Jerusalems gamle bydel. Det ene offer, en 46-årig mand fra Jerusalem, døde ifølge Haaretz efter at være blevet skudt af politiet, som forsøgte at få ram på de to gerningsmænd, som var palæstinensere.

Onsdagens andet offer, en 45-årig mand, blev alvorligt såret og døde senere af sine kvæstelser.

En tredje person blev såret i knivstikkeriet, men hans tilstand er stabil, skriver Haaretz.

Siden oktober har der næsten dagligt været sammenstød mellem israelere og palæstinensere i de besatte områder. Ofte har der været tale om knivstikkerier.

17 israelere og én amerikaner er ifølge nyhedsbureauet NTB dræbt i knivangreb og påkørsler. 129 palæstinensere er blevet dræbt af israelske sikkerhedsstyrker og civile, og omkring halvdelen af dem blev dræbt efter at have angrebet israelere.

/ritzau/