Palæstinenser dræber 13-årig pige i jødisk bosættelse

Palæstinenser brød ind i pigens hjem, mens hun sov, og sårede hende dødeligt. Politiet har skudt angrebsmand.

Læs mere
Fold sammen

En palæstinenser knivdræbte torsdag en 13-årig pige i hendes hjem i en jødisk bosættelse på den besatte Vestbred, siger israelsk militær, der ifølge Reuters skød og dræbte angrebsmanden.

Ifølge israelske medier brød palæstinenseren ind i pigens hjem, mens hun sov, og sårede hende dødeligt.

En mand, der arbejdede i en lokal sikkerhedsstyrke, blev såret ved angrebet. Palæstinenseren var ifølge israelske medier 17 år.

Pigen døde, kort efter at hun var blevet bragt på hospitalet.

Den jødiske bosættelse Kiryat Arba ligger uden for Hebron på den besatte Vestbred. Hebron har været rystet af en række voldelige angreb siden oktober sidste år. Der bor hundredvis af jødiske bosættere i en stærkt bevogtet enklave i byens centrum sammen med over 200.000 palæstinensere.

Mindst 210 palæstinensere, 33 israelere, to amerikanere, en eritreer og en sudaneser er blevet dræbt siden oktober. Ifølge de israelske myndigheder er de fleste palæstinensere blevet dræbt, mens de selv udførte angreb.

Andre har mistet livet i sammenstød med sikkerhedsstyrker eller i israelske luftangreb i Gazastriben.

Fredsprocessen mellem israelerne og palæstinensere har stået stille siden foråret 2014, da et amerikansk initiativ til fred mellem parterne igen brød sammen.

Frankrig var 3. juni vært for et fredsmøde for udenrigsministre fra en række lande.

Mødet var et formøde, før der til efteråret afholdes en international fredskonference, hvor målet er, at forhandlingerne genoptages, så man kan etablere en palæstinensisk stat.

/ritzau/Reuters