Palæstinenser anholdt i sag om bortførelse af tre israelske teenagere

Israel har onsdag offentliggjort anholdelsen af en palæstinensisk mand, der beskyldes for at være primus motor i bortførelsen af og drabene på tre israelske drenge i juni.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Israelske myndigheder hævder onsdag, at de 11. juli anholdt den 40-årige Hussam Qawasmeh i forbindelse med bortførelsen af og drabene på tre israelske drenge, der forsvandt fra en jødisk bosættelse på Vestbredden 12. juni og blev fundet døde to uger senere.

Ifølge retsdokumenter, som The New York Times er i besiddelse af, har Hussam Qawasmeh indrømmet over for det israelske politi, at han hjalp med at arrangere bortførelsen, og at han fik penge for opgaven af den islamistiske Hamas-bevægelse, som sidder på magten i Gaza. Han har angiveligt også indrømmet at have købt våben og givet dem til to andre mænd, der også er mistænkte i sagen, og som fortsat er på fri fod. Ifølge The New York Times har Hussam Qawasmeh yderligere erkendt over for politiet, at han hjalp med at begrave teenagerne på en byggegrund, han havde købt et par måneder forinden.

Bortførelsen af de tre drenge, Gilad Shaar, Naftali Fraenkel and Eyal Yifrach, der var mellem 16 og 19 år, blev startskuddet til nuværende den konflikt, hvor 1.867 palæstinensere - langt de fleste civile - og 67 israelere har mistet livet siden 8. juli.

Sagen om de tre israelere førte kort tid efter til bortførelsen af den 16-årige palæstinensiske dreng Muhammad Abu Khdeir, som blev tortureret til døde få timer efter begravelsen af de tre teenagedrenge. Tre israelere er senere blevet tiltalt i sagen.

Hussam Qawasmeh og de to andre mistænkte, Hamas-medlemmerne Marwan Qawasmeh og Amer Abu Aisha, der stadig er på fri, er alle fra byen Hebron på Vestbredden.

Ifølge israelsk politi blev Hussam Qawasmeh anholdt, da han forsøgte at flygte ind i Jordan.