Pakistanske myndigheder prøver at forbyde valentinsdag

Lokale myndigheder i det centrale Pakistan slår ned på valentinsløjer. Men politiet er ikke rigtig med på det.

Foto: LEONHARD FOEGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uislamisk og noget vestligt påfund. Valentinsdagen er ikke noget for pakistanere.

Det er budskabet fra Pakistans præsident, Mamnoon Hussain, forud for valentinsdagen søndag. Han kalder dagen for en "anti-islamisk tradition".

- Vi bør undgå markering af valentinsdagen, fordi det er vestligt, siger præsidenten, der har en overvejende ceremoniel rolle i Pakistan.

Flere steder i Pakistan forsøger lokale myndigheder også at bremse markering af dagen.

Det gælder blandt andet i Kohat-distriktet i den centrale del af Pakistan. Står det til myndighederne her, så skal turtelduer ikke begynde at fjante rundt og give gaver, bare fordi det er valentinsdagen.

Avisen Dawn rapporterer, at myndighederne har forbudt salg af valentinskort og andre ting, der forbindes med dagen for kærlighed.

- Valentindagen er blevet almindelig og en unødvendig del af vores kultur, siger Maulana Niaz Mohammad, der er formand for det lokale byråd, som har udstedt retningslinjerne.

- Der er ingen grund til at afsætte en særlig dag, hvor folk giver kort, chokolade og gaver til hinanden, påpeger han.

Maulana Niaz Mohammad siger, at det er i strid med sharialoven inden for islam at sælge varerne til valentinsdagen.

Det er op til det lokale politi at sikre, at befolkningen nu også har hørt, hvad der bliver sagt.

Avisen Express Tribune kan imidlertid fortælle, at politiet muligvis ikke lægger alt for stor energi i at sikre, at retningslinjerne overholdes.

- Ordren er blevet kasseret, da den er illegal og bryder med grundliggende menneskerettigheder, citerer avisen en højtstående politimand for at sige.

Politimanden kræver ifølge avisen anonymitet. Han tilføjer, at Pakistans forfatning ikke forbyder borgere at fejre valentinsdagen.

Omkring 40 kilometer længere nord på - i Peshawar - har lokale myndigheder også vedtaget en resolution mod valentinsdagen.

Men en talsmand for det lokale politi siger, at der ikke er udstedt ordre til politiet om at slå ned på handel med forskellige varer til dagen.

/ritzau/dpa