Pakistansk topmusiker hylder drabet på Osama

Ingen har skadet muslimer mere end den dræbte leder af Al-Qaeda, mener en af Pakistans mest populære musikere

Den pakistanske kunstner Salman Ahmad under en optræden med balinesiske børn i forbindelse med i aids-konference i 2009. Fold sammen
Læs mere
Foto: SONNY TUMBELAKA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Osama bin Ladens død hyldes af den populære pakistanske musiker Salman Ahmad som en sejr for den muslimske verden. Samtidig kræver musikeren svar på, hvordan bin Laden kunne opholde sig så mange år i Pakistan uden at blive opdaget.

Ifølge Salman Ahmad, hvis gruppe Junoon er blandt de mest populære i Sydasien med over 35 millioner solgte album, er det en ydmygelse for pakistanerne, at verdens mest eftersøgte person kunne gemme sig i landet i adskillige år.

- I islams 1400 år lange historie har der sjældent været en mand eller kvinde - muslim eller ej - som har forvoldt mere skade for muslimer overalt i verden end Osama bin Laden, siger Ahmad til nyhedsbureauet AFP.

- De terrorister, som den 11. september dirigerede flyene ind i bygningerne, kidnappede islam. Efterfølgende blev alt med forbindelse til islam og islamisk kultur sat i forbindelse med Osama bin Ladens ansigt, siger Ahmad.

- At han nu er fjernet gennem en militæraktion, er en fantastisk nyhed for den muslimske verden og for kloden, siger han.

Et hold amerikanske elitesoldater gennemførte aktionen og drabet på Osama bin Laden natten til mandag sidste uge i den pakistanske by Abbottabad.

Det undrer Ahmad, hvordan Osama bin Laden i adskillige år formåede at leve skjult i et hus et stenkast fra et af Pakistans førende militæranlæg. Også den forholdsvis ringe beskyttelse af Osama bi Laden, undrer musikeren.

Desuden er det påfaldende, at hverken Pakistans militær eller efterretningsvæsen opdagede den militære aktion dybt inde i landet.

- Fortæller du mig, at de virkelig er så inkompetente? Var alle faldet i søvn. Vi taler altså om Osama bin Laden, siger Ahmad.

- Var det sket i et hvert andet land, så ville præsidenten omgående havde afskediget de ansvarlige for efterretningstjenesten, siger musikeren, der underviser i musik i New York, men fortsat optræder jævnligt i blandt andet Pakistan.

/ritzau/AFP