Pakistansk minister vil have Muhammed-instruktør myrdet

Den pakistanske jernbaneminister udlover en dusør på 100.000 dollars til den, der vil dræbe instruktøren af den omstridte film om profesten Muhammed.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PAKISTAN: Der er kontant belønning til de personer, der tager livet af instruktøren af den anti-islamiske film »Innocence of Muslims«. Belønningen er på 100.000 amerikanske dollar - 547.000 kroner - og udbetales af den pakistanske jernbaneminister, Ghulam Ahmad Bilour.

Ifølge BBC er ministeren klar til at betale dusøren af sin egen lomme.

- Jeg vil betale dem, der dræber folkene bag denne film, 100.000 dollar. Hvis andre skaber tilsvarende blasfemisk materiale, vil jeg også betale deres mordere 100.000 dollar, erklærede jernbaneministeren lørdag på et pressemøde, hvor han også leverede en besked til de vestlige lande:

- Mit budskab til disse lande er: Ja, der er ytringsfrihed, men I bør også lave love om fornærmelser mod vores profest. Og hvis I ikke gøre det, bliver fremtiden ekstremt farlig.

Nyhedsbureauet AP skriver, at jernbaneminister Bilour retter sin appel direkte til Taleban og al-Qaeda. Han betegner det som de to terrororganisationers »hellige pligt« at dræbe skaberen af »Innocence of Muslims«.

I en udtalelse til BBC understreger Bilours parti, regeringspartiet ANP, at jernbaneministeren taler på egne vegne og at dusøren for drabet ikke er et udtryk for partiets officielle politik. ANP vil dog ikke irettesætte ministeren.

Det er endnu usikkert, hvem der reelt står bag filmen, som har ført til blodige demonstrationer i flere muslimske lande. Producenten af filmens YouTube-trailer, Nakoula Basseley Nakoula, er gået under jorden på grund af dødstrusler.