Pakistansk militær jagter den sidste Taleban-kriger

Fem af de seks Taleban-krigere, der tirsdag har angrebet en skole i Pakistan, er nu døde. Militæret jagter angiveligt en sidste terrorist, der har forskanset sig på skolen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PAKISTAN: Dødstallet efter angrebet på skolen i Peshawar er steget voldsomt i løbet af tirsdagen. Den seneste melding lyder på 126 dræbte, men nu tyder noget på, at blodighederne snart vil få en ende.

I hvert fald meddeler den pakistanske hær, at man har dræbt fem ud af de i alt seks Taleban-krigere, der angreb skolen tirsdag omkring middag lokal tid.

Det er ikke bekræftet af myndighederne selv, at der er en sjette terrorist, men en talsmand for hæren oplyser på Twitter, at man endnu ikke har »clearet« hele skolen. Her oplyses det også, at man fortsætter med at evakuere elever og personale, der opholder sig på skolen.

Udover de 126 dræbte menes i omegnen af 150 at være blevet såret under angrebet. Taleban-krigerne var bevæbnet med skydevåben og bombeveste. Flere af terroristerne har angiveligt sprængt sig selv i luften inde på skolen.

Premierminister Nawaz Sharif er ankommet til Peshawar, hvor han på et pressemøde understreger, at han vil have Pakistan »renset« for terrorister.

»Indtil og medmindre landet bliver renset for terrorisme, vil den her krig ikke stoppe, det bør ingen være i tvivl om. Vi har også talt med Afghanistan, og vi vil bekæmpe terrorismen sammen,« siger han ifølge den pakistanske avis Dawn.

»Angreb som det her er forventelige i kølvandet på en krig, og dette land vil ikke miste dets styrke,« fortsætter premierministeren.

Taleban i Pakistan har for længst taget ansvar for massakren på skolen, der drives af den pakistanske hær. Den islamistiske milits kalder det en hævnaktion, efter Pakistans hær de seneste måneder har dræbt hundredvis af Taleban-krigere i en storoffensiv i Peshawar-området.

»Vi angreb skolen, fordi hæren (den pakistanske, red.) angriber vores familier. Vi vil have dem til at føle vores smerte,« siger Taleban i en udtalelse ifølge Reuters.

Størstedelen af eleverne på skolen er børn af militærfolk.