Pakistansk al-Qaedaleder afviser at stå bag drabet

Den formodede leder af terrorbevægelsen al-Qaeda i Pakistan, Baitullah Mehsud, står ikke bag drabet på Benazir Bhutto, siger en talsmand. Bhuttos parti afviser regeringsforklaring om dødsårsag.

Billedet fra pakistansk TV viser en mand med pistol, der peger på Benazir Bhutto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Den påståede leder for terrorbevægelsen al-Qaeda i Pakistan, Baitullah Mehsud, var ikke involveret i drabet på tidligere premierminister Benazir Bhutto. Det siger en talsmand for Mehsud lørdag.

- Jeg afviser det på det kraftigste. Stammefolk har deres egne sædvaner. Vi slår ikke kvinder, sagde Mehsuds talsmand, Mulvi Omar.

Udtalelsen kom timer efter, at det pakistanske indenrigsministerium oplyste, at det ligger inde med "uigendrivelige" beviser på, at al-Qaeda-folk står bag drabet på Bhutto, og at bevægelsen er ude på at destabilisere Pakistan.

- Han (Mehsud, red.) var ikke involveret i angrebet. Dette er en konspiration udtænkt af regeringen, hæren og efterretningstjenesterne, fortsatte talsmanden.

Vidne så skudsår på Bhutto
Benazir Bhuttos parti tror ikke på den officielle forklaring på hendes død, som det pakistanske indenrigsministerium fremlagde sent fredag. En talsmand for partiet betegner den officielle forklaring som nonsens.

Indenrigsministeriet i Islamabad siger, at Bhutto døde af kvæstelser i hovedet, som hun pådrog sig, da hun ramte et soltag i en bil, hun sad i på vej væk fra et valgmøde i Rawalpindi. Indenrigsministeriet sagde desuden, at hun ikke blev ramt af skud, da en selvmordsbombemand angreb bilen.

- Løgn, siger det ledende medlem af Bhuttos parti, Sherry Rehman, og fortsætter:

- Jeg så et skudsår fra hendes baghoved og om foran på ansigtet, siger Sherry Rehman, der var med til at vaske Bhutto, før hun blev begravet.

- Dette (regeringens forklaring, red.) er vanvittig, farligt nonsens, for det er et forsøg på at dække over, hvad der virkelig skete, fortsætter hun.

Bhuttos advokat, Farook Naik siger, at Bhutto også havde et skudsår i underlivet.
Nogle mener, at regeringens forklaring skal dække over, at sikkerhedsforanstaltningerne omkring Bhutto var yderst mangelfulde.
/ritzau/AFP