Pakistans regeringschef går foreløbigt fri for anklager

Pakistans regeringschef klarer frisag indtil videre i sag om korruption og Panama-papirer.

Pakistans højesteret siger i en afgørelse, at der ikke foreligger tilstrækkeligt med bevismateriale i en sag om korruptionsanklager mod premierminister Nawaz Sharif. Domstolen har beordret yderligere undersøgelser i sagen, som kan betyde, at Sharif må gå som landets regeringsleder. Reuters/Caren Firouz Fold sammen
Læs mere

Pakistans højesteret siger i en afgørelse, at der ikke er tilstrækkeligt med bevismateriale i en sag om korruptionsanklager mod regeringschef Nawaz Sharif.

Domstolen har beordret yderligere undersøgelser i sagen, som kan betyde, at Sharif må gå af som landets regeringsleder.

Oppositionen siger, at Sharif ikke har været i stand til at forklare, hvordan hans familie har tjent penge på lyssky investeringer, i lande der er kendt for at give skattely.

De beskylder premierministeren for at have løjet for parlamentet.

Sharif og hans familie afviser anklagerne.

Sidste år gav højesteret ordre til en efterforskning af Sharifs investeringer i udlandet, efter at oppositionen havde truet med at organisere store demonstrationer.

Et stort opbud bevogtede højesteretsbygningen, da afgørelsen blev offentliggjort.

Den pakistanske regering - og i særdeleshed regeringschefen - har været under pres i forbindelse med beskyldninger om korruption, efter de såkaldte Panama-papirer er afsløret.

Striden om korruptionsanklager kan kaste Sharifs regerende parti ud i kaos forud for et valg. Det ventes udskrevet om relativt kort tid.

Foruden Sharif er tre af hans fire børn også berørt af skandalen omkring Panama-papirerne.

Sharif beskyldes for at have købt flere luksuslejligheder i et af Londons dyre kvarterer for midler fra et offshoreselskab.

Sagen har domineret overskrifterne i Pakistan i det meste af et år. Iagttagere havde på forhånd sagt, at højesteret ville tøve med at afsætte Sharif.

Sharif sidder som regeringschef i en tredje regeringsperiode, efter at de to første blev afbrudt af interventioner fra landets magtfulde militær.

Hvis Sharif bliver fældet på sagen kan hans parti, PML-N, vælge en ny premierminister blandt dets partimedlemmer. Men vedkommende vil være under pres for at udskrive nyvalg.

Den konservative Sharif, som er født i 1949 i Lahore, er uddannet jurist.

Han er tidligere blevet dømt for korruption.

/ritzau/Reuters