Pakistan tager hævn for skolemassakre

Pakistan hævner skolemassakre og dræber adskillige Taleban-krigere ved Khyber-regionen nær grænsen til Afghanistan.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PAKISTAN: Adskillige Taleban-krigere er blevet dræbt af den pakistanske hær, oplyser pakistansk militær og efterretningsofficerer fredag ifølge CNN.

Sikkerhedsstyrkerne har dræbt 32 militante talebanere, der bevægede sig mod den afghanske grænse i Khyber-regionen. Og derudover har otte militante mistet livet i den sydvestlige provins Balochistan.

Det sker efter løfter om at slå igen mod den islamistiske terrorbevægelse Taleban, som stod bag tirsdagens massakre på en skole i Peshawar, der ifølge CNN kostede over 145 mennesker livet - heraf 132 børn.

Ifølge den britiske avis The Guardian har den pakistanske hær torsdag dræbt yderligere 17 militante ved luftangreb, mens ti militante har mistet livet i kampe med pakistanske landstyrker.

Khyber-regionen er et af to hovedområder i Pakistans nordvestlige del, hvor det pakistanske militær de seneste måneder har forsøgt at udrydde militante. Khyber grænser op til Peshawar, hvor skolemassakren fandt sted.

Her gik seks Taleban-krigere fra lokale til lokale på skolen og dræbte alle, de mødte. Angrebet var otte timer langt og er det blodigste terrorangreb i Pakistan i nyere tid.

Skolen i Peshawar drives af det pakistanske militær, og eleverne er hovedsageligt børn af militærfolk.

Pakistans premierminister, Muhammad Nawaz Sharif, valgte som direkte reaktion på tirsdagens blodige skolemassakre at genindføre dødsstraffen i terrorsager.