Pakistan: Krænk ikke vores grænser igen

Den pakistanske regering advarer mod, at andre lande gentager USA's krænkelse af dets territorium.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Andre lande skal ikke forsøge sig med at krænke Pakistans territorium på samme måde, som amerikansk militær gjorde det søndag, da eliteenheder fløj ind og dræbte al-Qaeda-lederen Osama bin Laden.

Det udtaler Pakistans udenrigsminister, Salman Bashir.

Den amerikanske aktion har medført kritik af Pakistans militær, der ikke opdagede de amerikanske helikoptere, der kom fra Afghanistan.

- Det vil være en forfærdelig katastrofe, hvis nogen igen krænker os. Der er ingen tvivl om, at Pakistan har kapacitet til at forsvare sig, siger udenrigsministeren.

Kritikken mod den pakistanske hær går på, at det helt enkelt er for dårligt, at den ikke opdagede de amerikanske fly, før de havde udført aktionen og forladt landet.

Fra udlandet kritiseres militæret for, at Osama bin Laden i flere år boede i samme by, hvor højtstående militærfolk holder til, uden at nogen øjensynligt kendte til det eller gjorde noget.

Udenlandske kritikere siger, at enten er det pakistanske militær inkompetent, eller også er der militærfolk, der har holdt hånden over bin Laden.

Det pakistanske militær har indtil videre ikke kommenteret den amerikanske aktion eller drabet på al-Qaeda-lederen. Kun ledende politikere har udtalt sig.

Krænkelser af Pakistans territorium anses for en yderst alvorlig sag i landet, og flere partiledere har opfordret til demonstrationer mod USA i weekenden.

/ritzau/Reuters