Pakistan har hængt fire talebanere fra skolemassakre

Fire mænd, der er dømt for at at stå bag skolemassakren i Peshawar sidste år, er blevet henrettet.

ARKIVFOTO: En mand placerer en rose efter at have tændt et lys ved billederne af ofrene fra massakren mod Army Public School i Pashawaar for godt et år siden. Onsdag blev fire mænd fra taleban-bevægelsen henrettet for at have stået bag udåden.. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHSIN RAZA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Islamabad: I Pakistan blev fire mænd med tilknytning til Talebanbevægelsen TWG onsdag hængt for deres rolle i en massakre på 132 børn på en af hærens skoler for et år siden, oplyser medier og sikkerhedskilder i Peshawar.

Det var første gang, at en af Pakistans militære domstole gennemførte henrettelser af civile. Domstolene blev oprettet efter massakren ved en forfatningsændring.

Tre sikkerhedskilder bekræfter, at hængningerne fandt sted tidligt på dagen i Kohats centrale fængsel.

De fire mænd blev dømt for at medvirke i angrebet på Army Public School i byen Peshawar i det nordvestlige Pakistan 16. december sidste år.

Terrorangrebet, hvor talebanerne åbnede ild mod skolens elever og lærere, kostede 141 mennesker livet, herunder 132 skolebørn.

Pakistan havde egentlig afskaffet dødsstraf for seks år siden, men på grund af angrebet i Peshawar blev den genindført.

De henrettede var alle medlemmer af gruppen Toheedwal Jihad Group (TWG), som ikke tidligere har været kendt, og som er en del af Taleban i Pakistan.

Tre andre er også blev dømt til døden for at have medvirket til angrebet, men deres henrettelser er ikke blevet eksekveret endnu.

Alle de ni personer, som udførte selve angrebet, blev dræbt på den militærdrevne skole i Pakistans hidtil blodigste terrorangreb. Dødstallet overstiger de 139, der blev dræbt ved et bombeangreb, der var rettet mod tidligere premierminister Benazir Bhutto i Karachi i 2007.

De bevæbnede mænd, der angreb, gik fra klasseværelse til klasseværelse. Her skød og dræbte de børn helt ned til 12 årsalderen.

Den øverste militære talsmand, general Asim Bajwa, siger, at 132 elever og ni ansatte blev dræbt under den otte timer lange massakre. Desuden blev de ni angribere dræbt.

/ritzau/Reuters