Påstået angreb mod konvoj i Irak fandt måske ikke sted

Efter meldinger om nyt luftangreb i Bagdad er der flere parter, der afviser, at det skulle have fundet sted.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et droneangreb fredag mod blandt andre den iranske militærleder Qassem Soleimani var der natten til lørdag meldinger om endnu et angreb i den irakiske hovedstad, Bagdad.

De oplysninger ser dog ud til at have været upræcise. I hvert fald er der dukket modstridende meldinger op om det påståede angreb.

Den irakiske gruppe Hashed al-Shaabi - også kendt som Folkets Mobiliseringsstyrker (PMF) - meddelte natten til lørdag, at seks personer var blevet dræbt i et angreb mod en konvoj med medicinsk personale.

Samtidig oplyste irakisk stats-tv ifølge nyhedsbureauet AFP, at USA havde stået bag et nyt angreb i Bagdad. Angrebet skulle angiveligt have været rettet mod et højtstående medlem fra PMF.

Det afviste amerikanerne dog, og lørdag formiddag er irakiske PMF også kommet med en ny udtalelse i sagen.

Her lyder det, at der ikke er noget luftangreb, der har ramt en konvoj.

Foto: Social Media.

Det vides lørdag formiddag dansk tid ikke umiddelbart, om der rent faktisk har fundet et angreb sted, og om nogen er omkommet.

PMF er kendt som et magtfuldt netværk af hovedsageligt shiamuslimske militser. Mange dele af gruppen har tætte bånd til Iran, men er også blevet officielt indsluset i Iraks statslige sikkerhedsstyrker.

Tiltagende spændinger mellem USA og Iran kulminerede fredag med amerikanernes drab på den magtfulde Qassem Soleimani.

Forinden var en irakisk militærbase blevet angrebet fredag i sidste uge. Her blev en amerikansk statsborger dræbt. USA mistænker, at den iranskstøttede organisation Kataib Hizbollah stod bag.

USA svarede igen ved at angribe flere mål tilhørende gruppen. 25 militante blev dræbt, og 51 andre blev såret i angreb søndag i sidste uge.

Det fik tilhængere af iranskstøttede paramilitære grupper til tirsdag at storme den amerikanske ambassade i Bagdad.

/ritzau/Reuters