Påskeundervisning kørte helt af sporet: Præst lod elever skære i ham med en steak-kniv

»Jeg ville blot vise de unge, hvor meget Jesus elsker dem,« forklarer en amerikansk præst, der lod sig ydmyge og mishandle af en gruppe skoleelever for at illustrere Jesu lidelseshistorie.

I forbindelse med fejringen af påsken er det mange steder tradition at dramatisere Jesu lidelseshistorie, som her på Malta. Men en amerikansk præst indrømmer, at han gik for vidt, da han lod sig ydmyge og mishandle af skoleelever helt ned til 12 år.   Fold sammen
Læs mere
Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI/REUTERS/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Påsken handler om Jesu korsfæstelse og død, samt om den hån og mishandling han blev udsat for på vejen til Golgatha.

Og det var denne for kristendommen centrale lidelseshistorie, som Jaddeus Dempsey mandag ville forklare for en flok unge, der deltog i et såkaldt after-school hangout.

Men hjælpepræsten ved en kirke i den amerikanske delstat Ohio tog så voldsomme pædagogiske virkemidler i brug i sin undervisning, at han efter protester fra forældre måtte undskylde sin opførsel.

»Jeg vil bede jer gøre noget, som kan virke lidt skørt,« sagde Dempsey som indledning til den bizarre seance, der blev filmet af en af skoleeleverne og lagt ud på Facebook, og fortsatte:

»Hvis nogen af jer vil spytte mig i ansigtet, er I velkomne til at gøre det.«

Mens nogle af eleverne protesterede, var andre straks med på ideen og stillede sig i kø for efter tur at spytte på præsten.

Herefter opfordrede Dempsey de unge til desuden at stikke ham en lussing. Igen nægtede flere at deltage. Andre smøgede ærmerne op og slog til, mens resten hujede og klappede.

Men ikke nok med det. For at sætte yderligere trumf på sin påskepassion smed præsten nu trøjen og bad eleverne skære ham i ryggen med en steak-kniv.

»Han så chancen for at dele påskens budskab, men valgte en metode til at illustrere det meget vigtige spørgsmål om korsfæstelsen, som gik for vidt,« forklarede Justin Ross, der er sognepræst ved Impact City Church i den lille by Pataskala, efterfølgende.

Moderen til en 12-årig dreng, der var med til at skære i præsten, er chokeret over forløbet.

»Pludselig tager den her fyr, som lader sig spytte i ansigtet, en kniv og giver den til min søn. Det er meget ubehageligt,« siger hun til lokale TV-station WBNS og forsikrer, at drengen er færdig med at komme i kirken.

For Jaddeus Dempsey er der tale om en frygtelig misforståelse, og hjælpepræsten beklager konsekvenserne af sin lige lovlig kreative påskeundervisning.

»Det var slet ikke meningen. Jeg ville blot vise de unge, hvor meget Jesus elsker dem.«