P-piller til pipfugle

P-piller til duer? Det lyder som pip i låget, men det er ganske vist.

En fjer kan blive til fem høns - og to duer kan blive til mange tusinde. Derfor vil myndighederne i Hollywood nu give duerne p-piller. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

En fjer kan som bekendt hurtigt blive til fem høns - og to duer kan alt for hurtigt blive til mange tusind duer. Derfor har myndighederne i Hollywood, Californien besluttet sig for at tage en på én gang indlysende og dog utraditionel metode i brug for at få styr på due-bestanden og det griseri, duerne laver. Metoden hedder p-piller.

P-pille-midlet skal ifølge BBC puttes i duefoder, som duerne skal 'tilbydes' fra nye foderstande, der sættes op på tagryggene i Hollywood. Duerne, som af mindre venligt stemte sjæle også er kendt som 'flyvende rotter', har ellers haft fede tider i Hollywood, fordi folk hellere end gerne fodrer dem. Og det får duerne til at yngle som... ja, rotter. Og nu er problemer med at holde byen ren efter den kraftigt voksende bestand ifølge myndighederne blevet næsten uoverstigelige.

Myndighederne vurderer, at der bor omkring 5000 duer i Hollywood-området. Et tal, som man håber bliver reduceret allerede i løbet af det første år, og som man håber, er nede på det halve i 2012 takket være due-p-pille-midlet.

Dyreaktivistgrupper mener, at brugen af et svangerforeskabsbyggende middel er en 'god løsning på en dårlig udvikling' - og en bedre løsning på due-problemet end fælder og elektriske hegn for at slå dem ihjel.

Hvor vidt andre fuglearter også bliver påvirket af p-pille-midlet, vides ikke.