Oversvømmelsesramte Colorado evakuerer fortsat

Siden søndag har den amerikanske stat Colorado været i undtagelsestilstand, fordi massive mængder regn i løbet af den sidste uges tid har oversvømmet store arealer.

Foto: RICK WILKING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Otte personer har mistet livet, 12.000 mennesker er blevet evakueret og næsten 17.000 hjem er ødelagt af de voldsomme oversvømmelser, som i øjeblikket har smadret store dele af den amerikanske delstat Colorado. Det er de seneste tal over oversvømmelsen, meddeler Colorados myndigheder over for Reuters. Ifølge de lokale myndigheder kan dødstallet stige, da 581 personer ifølge Denver Post fortsat meldes savnet.

»Ødelæggelserne er så voldsomme, at der derfor fortsat er stor risiko for, at der vil være flere dødsfald,« siger indsatsleder Joe Pelle fra politiet i Boulder i Colorado.

Infrastrukturen i staten har taget voldsom skade. Veje, broer og huse er revet i stykker eller er oversvømmet, mudder har ødelagt folks hjem fra gulv til loft, og de evakuerede har ifølge Denver Post fået besked om, at det kan tage flere uger, før de kan vende tilbage til deres hjem og tilbage til en normal tilværelse.

Tætte skyer og regn har ifølge amerikanske medier i den forgangne uge holdt helikoptere på jorden og dermed forsinket redningsaktionerne.

Talsmand for det lokale politi i det hårdtramte amt Larimer, som ligger godt 60 kilometer nord for Denver på grænsen til Wyoming, siger, at redningskorpset i Colorado og omegn har haft 16 helikoptere at gøre godt med, men at man »desværre ikke har kunne få dem op at flyve«.

I alt har oversvømmelserne ramt 17 forskellige amter i Colorado, og redningsarbejdet bliver betegnet som det mest omfattende siden Katrina-orkanen i New Orleans i 2005.