Oversvømmelser koster mindst fem livet i Bayern

Vandmasser har taget mindst fem liv og ødelagt for store millionbeløb i Bayern. Fire personer savnes.

Byen Simbach am Inn i den tyske delstat Bayern er hårdt ramt af oversvømmelser. Scanpix/Daniel Scharinger Fold sammen
Læs mere

Mindst fem mennesker har mistet livet i oversvømmelser i den sydtyske delstat Bayern. Oversvømmelserne skyldes længere tids regn. I tusindvis af huse er desuden uden elektricitet. Det oplyser myndighederne i regionen torsdag ifølge Reuters.

Brandvæsnet har fundet ligene af tre kvinder i kælderen af et oversvømmet hus i byen Simbach am Inn 120 kilometer øst for storbyen München.

På en anden grund i samme by fandt man også liget af en mand, der ifølge myndighederne også havde mistet livet som følge oversvømmelserne.

I den nærliggende landsby Julbach har udrykningspersonale fundet liget af en druknet kvinde på en træstamme, der lå og flød i en flod. Hendes hus er tilsyneladende kollapset, oplyser politiet i området.

Samtidig savnes fire personer i Rottal-Inn-distriktet.

- Vi forventer det værste, siger Michael Emmer, der er talsmand for politiet.

Dykkere søger nu efter de savnede.

Oversvømmelserne har ramt et område på omkring 160 kvadratkilometer nær grænsen til Østrig, og ifølge myndighedernes opgørelse over skaderne er der sket skader for et tocifret millionbeløb målt i euro.

Regionens guvernør, Michael Fahmueller, beskriver ødelæggelserne som "skrækkelige scener".

- Vi har haft oversvømmelser før, men denne gang er det så meget værre. Vi har været i gang med at genopbygge alt i et års tid, så husene var nyrenoverede fra top til bund. Og de er alle samme ødelagte igen, fortæller Sieglinde Simboeck, der bor i Simbach am Inn.

Efter flere hundredtusinder huse har mistet adgang til elektricitet, har myndighederne udstedt et nødtilskud på 1500 euro - svarende til lidt over 11.000 kroner - til de hårdest ramte ofre, oplyser en regeringskilde til Reuters.

Ifølge vejrudsigten kan regionen vente mere regn torsdag, hvilket kan besværliggøre myndighedernes redningsaktioner.

Tidligere på ugen er også andre dele af Tyskland blevet ramt af oversvømmelser, og tre mennesker har i den forbindelse mistet livet i den sydvestlige stat Baden-Wuerttemberg.

/ritzau/Reuters