Oversvømmelser koster 94 livet i Kina

Voldsom regn har kostet mindst 94 personer livet i Kina og medført store materielle ødelæggelser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 94 personer er omkommet i det centrale Kina efter flere dages voldsom regn, der også har medført omfattende materielle ødelæggelser. Desuden savnes et ukendt antal personer.

Huse er begravet af jordskred, veje og hele landsbyer er ødelagt af oversvømmelserne, og trafikken på veje og jernbaner er mange steder stoppet helt eller delvist. Det skriver kinesiske medier.

Flere end 100.000 mennesker er evakueret fra deres hjem, og mange flere er bedt om at holde sig parat til at flytte sig væk fra truede områder.

I provinsen Hunan har meteorologer målt nedbør på 200 millimeter på kun seks timer, og der er tale om de største regnmængder i 300 år, siger eksperter.

Regnen har ramt et stort område i det centrale Kina, der indtil for kun en uge siden var ramt af usædvanlig tørke. Landbrugsarealer er ødelagte, og mange landmænd står uden afgrøder og indtægter.

- De store forskelle i vejret koster indbyggerne dyrt. Der er sket store ødelæggelser, og mange har mistet alt af værdi, siger den kinesiske minister for vandforsyningen, Chen Li.

Meteorologer advarer om, at mere regn er på vej, og at et stort område langt Yangtze floden også risikerer at blive oversvømmet i de kommende dage.

/ritzau/Reuters