Oversvømmelser i Tchad koster 22 personer livet siden juni

Ifølge FN er mere end 100.000 berørt af oversvømmelser i det centralafrikanske land siden juni. 22 er døde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Voldsomme skybrud har kostet 22 mennesker livet i Tchad siden juni.

Det fremgår af en FN-rapport, hvor det også fremgår, at mere end 100.000 personer er berørt.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Regnen har ødelagt mere end 2200 hektar landbrugsjord, lyder det fra FN.

Værst er det gået ud over hovedstaden Ndjamena, som ligger nær Chari-floden. Efter mere end en uges hamrende regn, er flere af byens kvarterer oversvømmet.

Oversvømmelser er langt fra uvante i regionen. I 2020 blev 11.500 mennesker fordrevet på grund af vandmasserne.

Det centralafrikanske land er ikke det eneste sted, der har været præget af oversvømmelser indenfor den seneste måned. Også delstaten Kentucky i USA har været hårdt ramt, ligesom millionbyen Seoul i Sydkorea også har stået under vand.

Befolkningen Tchad er i forvejen sårbar. Ifølge FN havde 5,5 millioner indbyggere i landet akut brug for humanitær assistance i 2021. Den situation er kun blevet forværret af krigen i Ukraine, som har besværliggjort korneksporten. Også coronapandemien er gået hårdt ud over fødevaresikkerheden på det afrikanske kontinent.

Her er det nu hver femte indbygger, som er ramt af underernæring. Det er en stigning på 4,4 procentpoint sammenlignet med 2015 og gælder nu i alt 278 millioner afrikanere. Det svarer til 11,7 millioner flere end i 2015.

Tallene kommer fra en rapport udarbejdet af FNs Fødevareprogram (WFP) og FNs Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), der blev offentliggjort i juli.

WFP's direktør, David Beasley, påpegede med rapportens udgivelse, at verden de seneste år har været ramt af flere kriser, som har påvirket fødevaresikkerheden.

Tchad er det tredje fattigste land i verden og har været præget af en række væbnede konflikter siden dets uafhængighed fra Frankrig i 1960.

/ritzau/