Oversvømmelser i Asien: 1,8 millioner børn kan ikke komme i skole

Oversvømmelser har kostet 1200 personer livet i det sydøstlige Asien. Det kan gå ud over 1,8 millioner børns skolegang. Videoer og fotoer vidner om de massive regnmængder i Bangladesh, Indien og Nepal.

Foto: PUNIT PARANJPE. Indians wade through a flooded street during heavy rain showers in Mumbai on August 29, 2017. Årets monsunsæson i Asien har ført til de værste oversvømmelser i Indien, Nepal og Bangladesh i årevis. Nødhjælpsorganisationer advarer om en humanitær krise. Det skriver Ritzau onsdag den 30. august 2017. (Foto: PUNIT PARANJPE/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Mens blikket i den vestlige verden er rettet mod oversvømmelserne i Texas, er 1200 personer døde af oversvømmelser i det sydøstlige Asien.

Over de seneste uger har oversvømmelser fra den årlige monsunregn kostet adskillige personer livet og drevet endnu flere på flugt i Bangladesh, Indien og Nepal.

Regnen har ødelagt omkring 18.000 skoler i områderne. Det betyder, at 1,8 millioner børn ikke kan komme i skole, lyder advarslen fra Red Barnet, der samtidig frygter, at hundredetusinder af børn vil falde udenfor skolesystemet, hvis uddannelserne ikke bliver prioriteret i nødhjælpsarbejdet.

»Vi ved, at jo længere tid børn er ude af skolesystemet i katastrofer som denne, jo mindre sandsynlighed er der for, at de vender tilbage igen. Derfor er det så vigtigt, at uddannelse er prioriteret, så børn kan komme tilbage i klasseværelser snarest, så vi kan sikre deres fremtid,« siger Rafay Hussain, der er Red Barnets leder i delstaten Bihar i det nordøstlige Indien, ifølge The Guardian.

»Vi har ikke oversvømmelser af den her skala i flere år, og det sætter uddannelsen for mange af børnene i fare. Vi mener, at vigtigheden af uddannelse ofte er undervurderet i humanitære kriser, og vi kan ganske enkelt ikke lade det ske igen,« siger Rafay Hussain.

Foto: DIPTENDU DUTTA. Årets monsunsæson i Asien har ført til de værste oversvømmelser i Indien, Nepal og Bangladesh i årevis. Nødhjælpsorganisationer advarer om en humanitær krise. Fold sammen
Læs mere

Også nødhjælpsorganisationen Røde Kors har slået alarm for at hjælpe de 41 millioner personer, der ifølge FN er berørt af de massive oversvømmelser efter den seneste regn.

Monsunregnen rammer hvert år det sydøstlige Asien, hvor konstant regn falder i store mænger, fordi vinden om sommeren blæser fra havet og ind over fastlandet. I år har regnen dog været værre end de seneste mange års monsunregn. Alene tirsdag faldt næsten 300 millimeter regn i Indiens hovedstad Mumbai, hvilket er knap den mængde regn, der normalt falder på en hel måned.

I lavtliggende områder medfører regnen oversvømmelser, mens de højtliggende områder er ramt af pludselige jordskred fra skråninger som følge af regnmængderne. Vandmasserne går især ud over de svage og fattige, fordi de fleste bor i træhuse eller blikhuse tæt ved floderne.

Foto: DIPTENDU DUTTA. I lavtliggende områder medfører regnen oversvømmelser, mens de højtliggende områder er ramt af pludselige jordskred fra skråninger som følge af regnmængderne. Vandmasserne går især ud over de svage og fattige, fordi de fleste bor i træhuse eller blikhuse tæt ved floderne. Fold sammen
Læs mere

Blandt ofrene er blandt andet en læge, der er faldet ned i et kloakhul under vandet. En anden person døde efter at være fanget i sin bil, mens han ventede på, at vandmængderne skulle falde. Folk, der bor i lavtliggende områder, er døde ved at flyde væk i de vandmængder, der har forvandlet veje til floder, og andre har været fanget under murbrokker af vægge, der er faldet sammen i huse.

Dødstallet ventes at stige de kommende dage.

Uvejret ramte torsdag Pakistans største by Karachi. Landets meteorologer forudser, at regning vil fortsætte i tre dage i forskellige områder af den pakistanske provind Sindh. Også i hovedstaden Islamabad forventes der regn.

Torsdag morgen kollapsede en fem etager høj bygning i Mumbai, hvor redningsfolk stadig desperat leder efter overlevende under murbrokkerne. Reuters beretter om mindst ni dræbte og 16 tilskadekomne, og der frygtes fortsat at være flere fanget i ruinerne.

Foto: SHAILESH ANDRADE. Mens blikket i den vestlige verden er rettet mod oversvømmelserne i Texas, er 1200 personer døde af oversvømmelser i det sydøstlige Asien. Fold sammen
Læs mere

Foto: DIPTENDU DUTTA. Over de seneste uger har oversvømmelser fra den årlige monsunregn kostet adskillige personer livet og drevet endnu flere på flugt i Bangladesh, Indien og Nepal. Fold sammen
Læs mere

Foto: PUNIT PARANJPE. Nødhjælpsorganisationen Røde Kors har slået alarm for at hjælpe de 41 millioner personer, der ifølge FN er berørt af de massive oversvømmelser efter den seneste regn. Fold sammen
Læs mere

Foto: PUNIT PARANJPE. Årets monsunsæson i Asien har ført til de værste oversvømmelser i Indien, Nepal og Bangladesh i årevis. Nødhjælpsorganisationer advarer om en humanitær krise. Fold sammen
Læs mere