Overlevende sagsøger medier efter terrorangreb i Paris

Flere franske medier bliver nu sagsøgt for at bringe en mands liv i fare i forbindelse med terrorangrebet i Paris i januar.

Franske medier bragte en mands liv i fare under terrorangrebet på Charlie Hebdo. Det mener franskmanden, som nu sagsøger flere medier. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOAN VALAT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FRANKRIG: En franskmand har lagt sag an mod flere franske medier, fordi han mener, at de i forbindelse med terrorangrebet i Frankrig i januar bragte hans liv i fare.

Manden, hvis navn er Lilian Lepère, gemte sig under en håndvask på den fabrik, hvor terroristerne barrikaderede sig efter angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. Lepère mener, at medierne bragte hans liv i fare ved at afsløre, at han var på fabrikken samtidig med terroristerne. Det skriver The Guardian.

Lepère, som arbejdede som grafisk designer, gemte sig under vasken i otte timer, mens han havde kontakt til politiet på SMS.

Samtidig med at Lepère frygtede for sit liv, rapporterede TV-stationerne France 2 og TF1 og RMC radio flittigt, at en mand angiveligt havde gemt sig inde i bygningen. Franske anklagere undersøger derfor nu, om medierne har bragt Lepères liv i fare med oplysningerne.

Lepère flygtede, da politiet stormede bygningen og dræbte de to terrorister, brødrene Saïd og Chérif Kouachi. Umiddelbart efter sagde han til France 2:

»En af dem åbnede skabet ved siden af mig. Det var 50 centimeter væk fra mig. Jeg sagde til mig selv, at de kommer til at kigge i alle skabe.«

Han berettede også, at en af terroristerne drak vand af den vask, som han gemte sig under.

»Det var et surrealistisk øjeblik. Det var ligesom en film,« sagde han til France 2.

Brødrene Saïd og Chérif Kouachi stormede 9. januar satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, hvor de dræbte 12 mennesker. Efterfølgende flygtede brødrene ud af Paris til et lille industriområde. Her barrikaderede de sig hos den lille printervirkomhed, hvor Lepère arbejdede.