Overlevende dukker op efter Kenya-massakre

En 19-årig pige har overlevet torsdagens angreb mod et universitet i Kenya ved at gemme sig i et skab. En ung mand har overlevet ved at spille død. Landets præsident udråber nu tre dages landesorg.

Læs mere
Fold sammen

KENYA: Under oprydningsarbejdet efter torsdagens angreb mod et universitet i byen Garissa er to studerende på mirakuløs vis dukket op i live.

Det skriver flere internationale medier, herunder Time.

En kvindelig studerende er lørdag blevet fundet - to dage efter angrebet, hvor 147 mennesker blev dræbt og yderligere 104 såret af den islamistiske terrorgruppe al-Shabaab. 19-årige Cynthia Cheroitich overlevede angrebet ved at gemme sig i et skab. Her dækkede hun sig til med tøj, og hun blev derinde - selv da nogle af hendes medstuderende adlød ordrer fra al-Shabaab om at komme frem fra deres tilflugtssteder.

Ifølge Time fortæller Cynthia Cheroitich, at hun først ikke troede, at redningsarbejderne reelt var der for at hjælpe.

»Hvordan kan jeg vide, at I er kenyansk politi,« spurgte hun dem ifølge Time.

Det var først, da politiet fik en af hendes undervisere til at tale til hende, at hun ville komme frem.

Den 19-årige pige var tørstig og træt, men er ikke blandt de sårede.

Også en ung mand er blevet fundet efter massakren. Han har angiveligt spillet død blandt ligene af sine medstuderende for at undgå terroristernes opmærksomhed.

Angrebet på universitetet i Garissa er det blodigste angreb, al-Shabaab-bevægelsen nogensinde har gennemført, og i en TV-transmitteret tale lørdag siger Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, at landet vil »gøre alt for at forsvare vores måde at leve på«. Han forsikrer, at han ikke vil lade al-Shabaab skabe et islamisk kalifat i Kenya.

Præsidenten har desuden udråbt tre dages landesorg.