Overlevede på kul og urin

Det lyder som en dødelig cocktail. Men to kinesiske brødre som blev begravet i en sammenstyrtet minetunnel overlevede. Ved et spise kul og drikke deres egen urin.

Familierne havde allerede holdt mindehøjtideligheder over brødrene Meng Xianchen og Meng Xianyou. Alt redningsarbejde var opgivet og ved den sammenstyrtede mineindgang havde brødrenes familie brændt "spøgelsespenge" for de afdødes sjæl.

Udenfor troede ingen, at de to brødre som den 18. august blev indespærret i en ulovlig kulmine i Peking-området nogensinde ville dukke op i live. Men de tog fejl. Selvom de var indespærret var deres livsvilje ukuelig. Brødrene begyndte at grave sig ud.

- Først følte jeg intet, men efterhånden blev jeg så sulten, at jeg ikke kunne kravle længere, fortæller Xianchen til avisen Beijing News.

Jeg blev så sulten, at jeg tog en bid af et stykke kul og det duftede faktisk godt. Men smagen var besk og ikke specielt god, men man kan bide det i mindre stykker, fortæller han.

Og brødrene gravede videre.

- I minegangen fandt vi to vandflasker, og drak vores egen urin. Man kan kun sluge en lille smule, og bagefter har man lyst til at græde, siger Xianchen til avisen.

Seks dage var de to brødre indespærret. Og som en bivirkning af den særprægede kost fik de i tilgift hård mave. Først på hospitalet kom der gang i systemet igen.

- Og det var fuld af kul, som Xianchen udtrykker det.

Skulle man tro, at brødrene havde fået nok at snævre minegange, er det ikke rigtigt. De vil begge tilbage.

Og på grund af fattigdom har de formentlig heller ikke andre muligheder.

Men minedrift, både den legale og den illegale koster næsten hver uge liv i det energihungrende Kina. Formentlig er arbejdet som minearbejder det farligste i landet lige nu.

I sidste uge omkom 181 arbejdere i en kinesisk mine der blev oversvømmet.