Overgrebsanklaget republikaner nægter at trække kandidatur

Roy Moore kalder anklager om upassende seksuel adfærd "krænkende" og afviser at trække sig som kandidat.

Anklagerne om upassende opførsel er haglet ned over den tidligere højesteretsdommer i Alabama Roy Moore. Han har dog ikke tænkt sig at trække sit kandidatur af den grund. Scanpix/Drew Angerer/arkiv Fold sammen
Læs mere

Washington. Republikaneren Roy Moore, der er kandidat til det amerikanske senat for staten Alabama, nægter at trække sit kandidatur.

Det til trods for, at han er blevet anklaget for upassende seksuel opførsel og deciderede overgreb af en række kvinder.

Torsdag afviste Roy Moore endnu en gang anklagerne. Han kalder beskyldningerne "krænkende" og "falske". Han nægtede dog torsdag at svare på spørgsmål om påstandene fra journalister.

Roy Moore siger, at anklagerne "ikke blot er usande, men også uden dokumentation".

Derfor har han ingen intentioner om at trække sit kandidatur til Senatet, selv om flere fremtrædende republikanerne har opfordret ham til det.

Flere af Roy Moores religiøse og konservative allierede holdt torsdag pressemøde for at støtte deres kandidat.

- Dette er en mand, der ikke lyver. Sammenlign det med hans anklagere, sagde Gordon Klingenschmidt, der repræsenterer gruppen Pray in Jesus' Name (Bed i Jesus' navn), på mødet.

To kvinder har beskyldt Roy Moore for upassende seksuel adfærd, da de var henholdsvis 14 og 16 år, og Roy Moore var i midten af 30'erne.

Andre kvinder siger, at Roy Moore forsøgte at indlede et forhold til dem, da de var teenagere - ligeledes mens Moore var i 30'erne.

USA's præsident, Donald Trump, vil overlade Roy Moores politiske skæbne til vælgerne i Alabama.

Han kalder dog beskyldningerne mod Moore "meget bekymrende".

Republikanerne har mulighed for at trække Moores kandidatur og dermed gøre alle stemmer på ham ugyldige.

Partiet vil dog være meget lidt tilbøjelige til at gøre det med kun et år til valget i Alabama.

- Dommer Moore benægter på det kraftigste beskyldningerne mod ham. Han fortjener at blive betragtet som uskyldig, indtil andet er bevist, siger formanden for Republikanerne i Alabama, Terry Lathan, i en erklæring.

/ritzau/AP