OVERBLIK: Verdens ledere fordømmer angreb i Barcelona

Barbarisk og kujonagtigt lyder nogle af reaktionerne efter varevognsangreb i Barcelona.

Flere af verdens mest magtfulde personer fordømmer aftenens terrorangreb i Barcelona. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAU BARRENA

Efter varevognsangrebet i Barcelona sender verdens ledere - lige fra Donald Trump i USA til Theresa May i Storbritannien - tanker til ofrene i Barcelona.

Her er et overblik over reaktionerne:

Emmanuel Macron, præsident i Frankrig:

»Solidaritet med Barcelona. Vi er på jeres side,« skriver han på Twitter.

Sadiq Khan, borgmester i London:

»Mine tanker er med ofrene for dette barbariske terrorangreb i Barcelona og deres modige redningstjeneste,« skriver han på Twitter.

Donald Tusk, EU's præsident:

»Hele Europa står sammen med Barcelona. Vores tanker er ved ofrene og alle, som er berørt at dette kujonagtige angreb på uskyldige,« skriver han på Twitter.

Theresa May, premierminister i Storbritannien:

»Mine tanker er med ofrene for dagens forfærdelige angreb i Barcelona og redningstjenesten, som arbejder med den igangværende hændelse. Storbritannien står sammen med Spanien mod terror,« skriver premierministeren på Twitter.

Donald Trump, præsident i USA:

»USA fordømmer terrorangrebet i Barcelona, Spanien, og vil gøre alt, der er nødvendigt for at hjælpe. Vær hårde og stærke, vi elsker jer!,« skriver præsidenten på Twitter.

Paven:

Ifølge Vatikanets talsmand Greg Burke, er paven "meget bekymret" over torsdagens angreb. Han følger udviklingen tæt og vil bede for ofrene og deres familier.

Lars Løkke Rasmussen, statsminister i Danmark:

»Chokeret over at høre om endnu et ondt angreb i Europa. Mine tanker er ved ofrene i Barcelona og deres elskede,« skriver han på Twitter.

Angela Merkel, forbundskansler i Tyskland:

»Vi tænker med dyb sorg på ofrene fra det frastødende angreb i Barcelona - med solidaritet og frihed sammen med det spanske folk,« siger kansleren via sin talsmand Steffen Seibert.

Vladimir Putin, præsident i Rusland:

»Vi fordømmer den grusomme og kyniske forbrydelse mod civile. Det, der skete igen, bekræfter behovet for at forene indsatsen i hele verden i en kompromisløs kamp mod terrorkræfterne,« skriver Putin i et brev til den spanske konge Felipe VI.

/ritzau/