Overblik: To gidselsager i gang efter terroraktionen

To gidseltagninger udspiller sig parallelt i disse minutter i og uden for Paris. Samme radikale islamistiske netværk menes at stå bag.

Foto: DOMINIQUE FAGET. Under massiv politibevogtning bliver børn evakueret fra deres skole i Dammartin-en-Goele i det nordøstlige Paris, hvor de to brødre, der er mistænkt for at stå bag massakren på Charlie Hebdo, befinder sig.
Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: Efter onsdagens terrorhandling er flere tusinde franske specialstyrker fredag i aktion ved to gidselsager, der kører på samme tid i og uden for Paris. De to brødre Chérif og Said Kouachi befinder sig i øjeblikket angiveligt i en fabriksbygning i byen Dammartin-en-Goele nord øst for Paris, hvor de er omringet af store mængder specialstyrker. Det er uklart, hvor mange gidsler de har taget, men politiet har angiveligt været i forbindelse med dem.

Brødrene der menes at være gerningsmændene til massakren på og uden for tidsskriftet Charlie Hebdo onsdag, hvor 12 blev dræbt.

De to menes at være bevæbnet med AK-47 automatrifler og en RPG-raketkaster, og de skulle ifølge oplysningerne have erklæret, at de er rede til at gå i døden og blive martyrer.

Beboerne i byen er bedt om at holde sig inden døre og væk fra vinduerne, eleverne fra tre skoler er evakueret, og den nærliggende lufthavn Charles de Gaulle, er delvist lukket.

Samtidig er et nyt gidseldrama begyndt i Porte de Vincennes i det østlige Paris, hvor en bevæbnet mand har taget adskillige gidsler, og hvor der senest er rapporter om, at to er blevet dræbt. Blandt gidslerne menes at være en kvinde.

Gerningsmanden skal angivelige tilhøre samme islamistiske netværk som de to brødre og menes desuden at være identisk med den mand, som torsdag skød og dræbte en kvindelig betjent og en kommunalarbejder i Montrouge i det sydlige Paris. Handlingen er blevet karakteriseret som en terroraktion.

»I ved udmærket hvem jeg er,« har manden råbt til politiet uden for den jødiske butik.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Den formodede gerningsmanden er efterlyst af politiet under navnet Amedy Coulibaly sammen med kvinden Hayat Boumeddiene. Sammen med de to brødre har de færderes i de samme radikaliserede islamistiske kredse i det 19. arrondissement i Paris.